Головна / Війна в Україні / Швеція запропонувала ввести санкції проти нафтового флоту Москви

Швеція запропонувала ввести санкції проти нафтового флоту Москви

2024/04/22 - 11:15
Швеція запропонувала ввести санкції проти нафтового флоту Москви

Новий пакет санкцій ЄС, який обговорюється, зосереджений на боротьбі з обходом існуючих санкцій, особливо у морському секторі.

Швеція запропонувала включити до нього заборону на імпорт зрідженого природного газу з Росії та обмеження роботи так званого тіньового флоту, що перевозить російську нафту в обхід існуючих обмежень.

Про це заявив міністр закордонних справ Швеції Тобіас Більстрьом

Які заходи передбачають санкції проти російської нафти та її флоту?

Санкції проти російської нафти включають ціновий ліміт, запроваджений "Великою сімкою", ЄС та Австралією, який забороняє надання західних морських послуг для транспортування нафти з ціною вище за 60 доларів за барель. Зокрема, ці послуги включають страхування, маркування та транспортування. З жовтня США також посилили ці обмеження, включаючи в список санкцій "Совкомфлот", велику російську судноплавну компанію.

Коли буде ухвалено новий пакет санкцій ЄС?

Наразі 14-й пакет санкцій ЄС перебуває на ранній стадії обговорення і не буде ухвалено під час найближчої зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі. Процес прийняття нових санкцій може зайняти деякий час, оскільки він вимагає згоди всіх держав-членів ЄС.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини