Головна / Військова допомога / Що відомо про сьогоднішню зустріч «Рамштайн»

Що відомо про сьогоднішню зустріч «Рамштайн»

2023/04/22 - 04:10
Що відомо про сьогоднішню зустріч «Рамштайн»

Сьогодні союзники України зустрілися на авіабазі Рамштайн у Німеччині, щоб обговорити подальшу військову допомогу, перед Українським контрнаступом.

Відновлення позицій України та непохитна підтримка від США та НАТО

Сполучені Штати та НАТО засвідчили свою впевненість у тому, що Україна здатна відновити свої позиції в контрнаступі, який довго очікували. Ця впевненість була висловлена на важливій зустрічі у Німеччині, де представники альянсу заявили про непохитну підтримку Києва.

Чотири ключові питання і відповіді про події дня

1. Рамштайн: що це таке?

Рамштайн - це не тільки база ВПС США в Німеччині, але й контактна група з питань оборони України. Цей альянс об'єднує 54 країни, включаючи всіх 31 членів НАТО та ще 23 країни. Група координує військову допомогу Україні через щомісячні зустрічі, які проводяться в Рамштайні або віртуально.

2. Результати зустрічі в Рамштайні

Під час зустрічі було повідомлено, що з травня українські військові почнуть тренуватися на американських танках Abrams. Тридцять один такий танк буде доставлено до Німеччини до кінця травня, після чого українські сили розпочнуть 10-тижневі навчання.

3. Сподівані результати України від зустрічі

Олексій Резніков, міністр оборони України, перед зустріччю висловив сподівання на отримання гарантій подальшої підтримки України. Резніков зазначив, що основними пріоритетами військової допомоги Україні є додаткові системи протиповітряної оборони, більше артилерійських снарядів та підготовка українських військових.

Цікаво, що протягом дня від української сторони не надходило пропозицій щодо винищувачів, хоча вони ще знаходяться в "списку бажань" Києва.

4. Заява міністра оборони США

Ллойд Остін, міністр оборони США, після переговорів з Олексієм Резніковим, зазначив, що протягом останнього року учасники Ramstein Group надали Україні величезний потенціал. Він також підкреслив, що США та альянс продовжуватимуть підтримувати українців стільки, скільки та як довго це буде необхідно.

Висновок

Зустріч у Рамштайні стала важливим кроком у підтримці України від США та НАТО. На зустрічі було обговорено ключові питання щодо військової допомоги та підтримки, яка буде надана Україні в боротьбі за відновлення своїх територій. Надалі, співпраця між країнами альянсу та Україною продовжиться на різних рівнях, включаючи навчання військових, постачання артилерійських снарядів та допомогу в розвитку систем протиповітряної оборони.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини