Головна / Новини / РосЗМІ пишуть, що Курську АЕС готують до оборони через наближення ЗСУ

РосЗМІ пишуть, що Курську АЕС готують до оборони через наближення ЗСУ

РосЗМІ пишуть, що Курську АЕС готують до оборони через наближення ЗСУ

У Росії готують до оборони Курську атомну електростанцію через наближення деяких груп ЗСУ.

Джерело: "Важные истории"

Деталі: За даними ЗМІ, російські силовики в п’ятницю після обіду перекрили під'їзди до Курської атомної електростанції.

Раніше джерело "Важных историй" на АЕС повідомляло, що з охорони станції прибрали всіх чоловіків, залишивши тільки жінок-росгвардійців. Одразу після цього Росгвардія відзвітувала про посилення охорони на Курській АЕС. Співробітник станції сьогодні підтвердив "Важливим історіям", що чоловіків-прапорщиків Росгвардії повернули на службу.

За словами джерела російського видання, керівництво рекомендувало співробітникам АЕС узяти відпустки за власний рахунок і евакуювати дітей.

Росатом підтвердив, що зменшив кількість будівельників на Курській АЕС-2. Зараз Курська АЕС – це єдина в Росії станція, де активно будують нові енергоблоки.

Провоєнний російський блогер також повідомляє, що Курська АЕС готується до оборони, оскільки невеликі мобільні групи ЗСУ по 5-20 осіб помічені за 39 кілометрів від АЕС.

Передісторія: 

  • 6 серпня росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. 7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" стверджували, що українські сили закріпилися в прикордонній зоні. А правитель Росії Володимир Путін назвав ситуацію "провокацією".
  • Українська сторона події в Курській області наразі офіційно не коментувала.
  • На другу добу після прориву кордону у Курській області РФ ввели режим надзвичайної ситуації.
  • Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, підтверджують просування нібито українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.
  • 8 серпня російське міноборони підтвердило просування українських військових у двох районах Курської області РФ і заявило, що перекинуло до кордону резерви й обстрілює ЗСУ з авіації.
  • Міністерство оборони РФ вранці 9 серпня випустило заяву про обстановку в Курській області, де визнало, що українські сили на околицях Суджі.
  • Мер російського міста Курчатов Ігор Корпунков, де розташована Курська АЕС, повідомив, що бойові дії ведуться вже за кілька десятків кілометрів від кордонів міста, але закликав мешканців не панікувати.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини