Головна / Новини / В оборонному комітеті Ради пояснили, чому не буде демобілізації

В оборонному комітеті Ради пояснили, чому не буде демобілізації

2024/09/19 - 12:42
В оборонному комітеті Ради пояснили, чому не буде демобілізації

Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін вважає, що демобілізації військовослужбовців не буде до завершення війни і військового стану.

Джерело: Рахманін в інтерв′ю "Українській правді"

Пряма мова Рахманіна: "Поки не буде скасовано воєнний стан і не завершиться війна в той чи інший спосіб, демобілізації не може бути за визначенням. Є указ президента про мобілізацію. От коли буде видано указ про демобілізацію, всі мобілізовані будуть звільнені в запас".

Деталі: Він уточнив заяву свого колеги по фракції Романа Костеннка щодо можливої демобілізації. За словами Рахманіна, мова йшла про "звільнення з військової служби".

"Наприклад, якщо в тебе певні проблеми зі здоров'ям чи певні родинні обставини. Йшлося про те, щоб розширити категорію цих людей за рахунок тих, хто відслужив певну кількість місяців", - пояснив він.

Рахманін нагадав, що під час обговорення "мобілізаційного закону" його пропозиція полягала в тому, щоб звільняти з військової служби навіть під час воєнного стану тих громадян, які були призвані на військову службу під час мобілізації і вислужили не менше 24 місяців, з яких 18 – безпосередньо в зонах бойових дій, відповідно до бойових розпоряджень і бойових наказів.

У той же час, зазначив нардеп, Генштаб вважає, що "оскільки термін завершення бойових дій невідомий, а масштаб бойових дій навряд чи буде змінюватися, то вони поки що виступають проти дострокового звільнення громадян із військової служби".

Що було раніше:

  • У червні секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки з фракції "Голос" Роман Костенко у коментарі "Українській правді" заявив, що Генеральний штаб Збройних сил задоволений нинішніми темпами мобілізації. Якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію. 
  • У липні голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, відповідаючи на питання, чи збирається парламент розглядати законопроєкт про демобілізацію, навів приклад Центральної ради, та наголосив, що демобілізацію не проводять під час війни.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини