Головна / Новини / Через вибухи пейджерів і рацій у Лівані загинули 37 людей, більшість причетні до "Хезболли"

Через вибухи пейджерів і рацій у Лівані загинули 37 людей, більшість причетні до "Хезболли"

2024/09/19 - 17:24
Через вибухи пейджерів і рацій у Лівані загинули 37 людей, більшість причетні до "Хезболли"

Кількість загиблих в результаті вибухів рацій в Лівані за 17-18 вересня зросла до 37 осіб, тисячі людей отримали поранення. Більшість причетні до бойовиків "Хезболли".

Джерело: The National із посиланням на ліванське Міністерство охорони здоров’я

Дослівно: "Протягом двох днів (17-18 вересня - ред.) дві хвилі вибухів пристроїв забрали життя 37 людей, незліченну кількість людей було покалічено".

Деталі: Зокрема, 12 людей загинули 17 вересня. Вибухи 18 вересня призвели до загибелі 25 людей, усі вони були членами ліванського руху Хезболла. У середу щонайменше 608 отримали поранення.

Нова атака сталася в той час, коли Ліван оговтувався від вибухів пейджерів у 17 вересня, в результаті яких загинуло 12 людей і було поранено щонайменше 2750 осіб. Сотні людей отримали серйозні травми очей або були осліплені вибухом пейджерів.

Вибухи пейджерів були чутні по всьому Бейруту, а також на сході і півдні Лівану, коли 18 вересня вдень проходили похорони жертв вибухів пейджерів.

Управління цивільної авіації Лівану заборонило використання рацій і пейджерів на рейсах, що вилітають з країни. Авіакомпаніям доручено інформувати всіх пасажирів, які вилітають, про те, що ці пристрої заборонені на борту і не можуть бути пронесені в ручній поклажі або вантажі. Будь-які пейджери або рації, знайдені в аеропорту, будуть негайно конфісковані.

ЗМІ повідомляли, що деякі з рацій, що вибухнули в Лівані в середу, мали логотип японського виробника Icom.

Що передувало: 

  • У Лівані 18 вересня пролунала серія вибухів. Здетонували пристрої бездротового зв'язку – портативні радіоприймачі та рації угруповання "Хезболла".
  • 17 вересня сотні бійців "Хезболли" у Бейруті та в інших містах дістали поранення через вибухи своїх пейджерів, які вони використовували для зв’язку. Ліван вважає, що пейджери зламані та дистанційно підірвані Ізраїлем. Загинули 12 людей, зокрема і члени угруповання "Хезболла". Також відомо про понад 2700 поранених. 
  • Видання Reuters з посиланням на високопоставленого інформатора в ліванських органах безпеки повідомило, що спецслужба Ізраїлю "Моссад" заклала невелику кількість вибухівки в 5000 тайванських пейджерів, які замовило ліванське угруповання "Хезболла", за кілька місяців до вибухів.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини