Головна / Новини / Росіяни мінують дамби навколо Бєлгорода, готуючись здійснити провокації — ОТУ "Харків"

Росіяни мінують дамби навколо Бєлгорода, готуючись здійснити провокації — ОТУ "Харків"

2024/09/19 - 17:55
Росіяни мінують дамби навколо Бєлгорода, готуючись здійснити провокації — ОТУ "Харків"

Російські війська активно мінують дамби в районі Бєлгорода, ймовірно, готуючись до провокацій, щоб надалі звинуватити Україну в екологічних та гуманітарних наслідках.

Джерело: речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев в Telegram

Деталі: За його словами, росіяни не лише активно будують фортифікаційні споруди навколо Бєлгорода, а й активно мінують гідроспоруди загального та спеціального призначення.

Пряма мова: "Це можна розцінити як "закладку" на майбутнє – якщо, наприклад, ситуація різко зміниться і росіянам доведеться підривати дамби, щоб загальмувати просування Сил оборони України, а можна припустити і те, що РФ готує провокації на гідротехнічних спорудах, щоб у подальшому звинуватити Україну у екологічних та гуманітарних наслідках"

Деталі: Саранцев зазначив, що такі дії можуть бути використані для мобілізації населення РФ та відволікання уваги від внутрішніх проблем країни. Підрив гідроспоруд може спричинити масштабні повені, затоплення населених пунктів й екологічні катастрофи.

Передісторія: 

  • В серпні Росія анонсувала створення нових угруповань військ для захисту Бєлгородської області на тлі провалу оборони Курської області.
  • Збройні сили України перетнули російсько-український кордон поблизу міста Суджа Курської області 6 серпня 2024 року.
  • 27 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що з початку операції у Курській області Росії, Україна взяла у полон 594 ворожі солдати і контролює понад 100 населених пунктів, або 1294 кв км.
  • За словами президента Володимира Зеленського, такі дії мають на меті створити буферну зону, щоб стати на заваді російським військовим операціям проти України. 
  • Правитель Росії Володимир Путін наполегливо продовжує применшувати результати успішної української операції на Курщині, намагаючись всіляко переконати російське суспільство, що контроль ЗСУ територій РФ нібито нічого не означає.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини