Головна / Новини / Президент Румунії хоче створити центр підготовки українських морпіхів

Президент Румунії хоче створити центр підготовки українських морпіхів

Президент Румунії хоче створити центр підготовки українських морпіхів

Президент Румунії Клаус Йоганніс закликав парламент схвалити створення у країні навчального центру для підготовки українських морських піхотинців.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Euractiv  

Деталі: Йоганніс написав листа до парламенту, в якого наголосив на необхідності посилення та диверсифікації підготовки українських військових, щоб посилити морські спроможності України.

Видання нагадує, що таку пропозицію зробили у рамках Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". Також повідомлялося, що Румунія підтримуватиме підготовку українських морпіхів в межах наявних можливостей. 

Передбачається, що повне фінансування центру на початковому етапі його розвитку забезпечить Британія, а його роботу допоможуть підтримувати внески міжнародної спільноти.

Планується, що центр функціонуватиме протягом 2 років.

Також повідомляється, що Румунія залишає за собою право відмовитися від своїх зобов’язань у будь-який момент тренувального процесу.

Передісторія:

  • 18 вересня міністр закордонних справ Андрій Сибіга прибув з першим закордонним візитом до Румунії у рамках регіонального турне та зустрівся з румунською колегою Лумініцею Одобеску.
  • Під час зустрічі вони обговорили енергетичну стійкість, Чорноморську безпеку, військову допомогу. Опісля Сибіга повідомив, що Україна розширить консульську присутність у Румунії.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини