Головна / Новини / Рада звільнила Безуглу з комітету нацбезпеки

Рада звільнила Безуглу з комітету нацбезпеки

Рада звільнила Безуглу з комітету нацбезпеки

Верховна Рада звільнила народну депутатку Мар’яну Безуглу з посади заступниці голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Джерело: нардеп Ярослав Железняк у Telegram, Безугла у Facebook

Пряма мова Железняка: "Парламент звільнив Марʼяну Безуглу з посади заступника (голови – ред.) комітету з питань оборони та навіть члена комітету. ЗА – 252".

Деталі: Він також повідомив, що нардепку перевели до комітету з питань зовнішньої політики.

Безугла повідомила, що 5 років пропрацювала у комітеті нацбезпеки, оборони та розвідки і що "більше половини прийнятих комітетом законопроєктів" – її розробки.  

Також вона заявила, що сама вирішила перейти до комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, щоб "розширити свою діяльність" і "показувати правду світу".

"Наш закоренілий, корумпований армійський "совок" не здолати без реального розвитку співпраці з партнерами. Адже, окрім їхніх внутрішніх політичних розборок, є низка об'єктивних причин, чому нам так дозують допомогу: військовій системі не довіряють…

Суто внутрішніми силами не впоратися – не лише через брак озброєння, а й через неможливість перебудови системи. Тож я буду показувати правду всім: партнерам, усьому світу, тим, хто нам допомагає, і просити про допомогу", – написала нардепка.

Судячи з допису, Безугла планує зосередитися на "реформі у спецслужбах", зокрема, СБУ; змінах у "системі військової юстиції з урахуванням світового досвіду", а також на низці "принципових питань, які потребують вирішення в рамках міжнародної співпраці".

"Кожен момент свого життя я присвячую боротьбі, і тепер ця боротьба не тільки не зменшиться, а й набуде міжнародного характеру. Також усі мої дописи тепер матимуть англійську версію… P.S. Зберігаю допуск та доступ до державної таємниці, звісно. Вільно володію англійською", – написала депутатка і продублювала свій пост англійською мовою.

Передісторія:

  • 5 січня 2024 року комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував відсторонити нардепку Мар’яну Безуглу від посади заступника голови комітету.
  • 10 січня спікер парламенту Руслан Стефанчук достроково завершив засідання парламенту після того, як група народних депутатів заблокувала трибуну з вимогою поставити на розгляд питання про відкликання Безуглої. Він заявив, що звільняти Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки можна буде лише після відповідного рішення погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.
  • 5 липня член комітету ВР з питань нацбезпеки нардеп Федір Веніславський заявив, що подасть на Безуглу заяву до Державного бюро розслідувань, оскільки на його думку, вона розголосила інформацію із закритого засідання комітету.
  • 17 липня Безугла вийшла з фракції "Слуга народу".
  • 17 вересня Мар'яна Безугла подала заяву про звільнення з посади заступниці голови комітету з питань оборони і просила перевести її до комітету з питань зовнішньої політики.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини