Головна / Економіка / росія вчергове заблокувала зернововий коридор

росія вчергове заблокувала зернововий коридор

2023/05/09 - 04:51
росія вчергове заблокувала зернововий коридор

Російська Федерація відхилила реєстрацію та проведення інспекцій суден, які рухаються "зерновим коридором" до морських портів України.

Цю інформацію оприлюднила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України на своїй сторінці у Facebook.

"Російська Федерація знову зупинила "зернову ініціативу", відмовившись реєструвати судна та проводити їх інспекції. Такий підхід суперечить умовам діючої угоди", - зазначено в повідомленні.

У Міністерстві підкреслюють, що деструктивна політика Росії ускладнює формування інспекційного плану відповідно до процедур спільного координаційного центру. Ці процедури передбачають щоденне узгодження планів інспекцій на в'їзд та виїзд усіма сторонами.

На 8 травня 2023 року, 90 суден очікують на інспекцію у територіальних водах Туреччини, з них 62 - судна, які прямують на завантаження. Інспекції вхідного та вихідного флоту призупинено.

"Україна рішуче відхиляє спроби Росії припинити реєстрацію та інспекцію вхідного флоту, які мають проводитися з урахуванням діючої ініціативи. Очікуємо на позицію наших партнерів, ООН та Туреччини", - наголошують у Міністерстві.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини