Головна / Новини / Держдеп США бачив "елементи" Плану перемоги України – речник

Держдеп США бачив "елементи" Плану перемоги України – речник

2024/09/18 - 08:17
Держдеп США бачив "елементи" Плану перемоги України – речник

Представники Державного департаменту США ознайомилися з елементами Плану перемоги України під час візиту до Києва минулого тижня, заявив речник Держдепу Метью Міллер.

Джерело: Міллер на брифінгу

Пряма мова речника
: "Нас ознайомили з елементами плану, коли ми були в Києві минулого тижня, і так, ми поділяємо оцінку Томас-Грінфілд (постпреда США при ООН Лінди Томас-Грінфілд – ред.). Як сказав президент Зеленський, він з нетерпінням чекає на детальне представлення цього плану президенту (США Джо Байдену – ред.) найближчими днями і тижнями, і я думаю, що ми дочекаємося цієї зустрічі, перш ніж робити якісь подальші висновки щодо нього".

Деталі: На запитання, чи існують часові рамки, пов'язані з реалізацією цього плану, Міллер відповів: "Я думаю, що я повинен дозволити президенту Зеленському – зрештою це його план – розповісти про його деталі".

Передісторія: 

  • 16 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що план перемоги України у війні готовий на 90%. Також він зазначив, що наступного тижня Україна планує представити цей План перемоги своїм міжнародним союзникам. 
  • Пізніше Зеленський говорив, що план містить чотири пункти про посилення військової підтримки України "плюс один, який нам потрібен після війни".
  • Постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що американська сторона вже ознайомилась із новим українським планом Володимира Зеленського.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини