Головна / Новини / Британія до річниці сфальшованих виборів у Білорусі ввела нові санкції проти режиму Лукашенка

Британія до річниці сфальшованих виборів у Білорусі ввела нові санкції проти режиму Лукашенка

Британія до річниці сфальшованих виборів у Білорусі ввела нові санкції проти режиму Лукашенка

МЗС Великої Британії оголосило в п’ятницю про ввведення санкцій щодо 4 фізичних та 3 юридичних осіб із Білорусі з нагоди 4-ї річниці сфальшованих президентських виборів у країні.

Деталі: До британського санкційного списку потрапили керівники чотирьох білоруських виправних колоній, де незаконно утримуються політичні в’язні та активісти, та три білоруські підприємства оборонного і військово-промислового сектора, що підтримують зв’язки з Росією.

Окрім санкцій, Британія оголосила про виділення 2,5 мільйона фунтів стерлінгів "на підтримку прав людини та громадянського суспільства в Білорусі, зокрема подальше фінансування міжнародної платформи зі збору доказів порушень прав людини режимом Лукашенка.

"Через чотири роки після жорстоких подій, свідками яких ми стали в Білорусі, нещадні репресії Лукашенка проти громадянського суспільства не демонструють жодних ознак послаблення", – прокоментував голова британського МЗС Девід Леммі.

Як вказують у британському уряді, із серпня 2020 року білоруський режим затримав понад 40 тисяч людей за сфабрикованими політичними звинуваченнями та порушив щонайменше 12 тисяч політично вмотивованих кримінальних справ.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини