Головна / Політика / Зеленський повідомив, що готовий зустрітися з президентом Бразилії

Зеленський повідомив, що готовий зустрітися з президентом Бразилії

Зеленський повідомив, що готовий зустрітися з президентом Бразилії

Голова України Володимир Зеленський висловив готовність до комунікації з його бразильським колегою Луїзом Інасіо Лула да Сілвою. Зеленський навіть акцентував, що йому "важливо провести розмову" з главою Бразилії. Цей коментар президент України подав під час бесіди з представниками латиноамериканських медіа.

"Я б уже не перший раз офіційно і неофіційно, за допомогою посередників, ЗМІ або безпосередньо президенту Лулі повідомив, що я зацікавлений у зустрічі", - стверджує він.

Згідно Зеленського, він вже надав пропозицію главі Бразилії організувати зустріч у будь-якому вигляді і навіть відкрив двері для його візиту до України, під час його перебування у Європі.

"Після того у мене виникли зустрічі на G7. Дехто стверджував, що ми не могли знайти (вільний час - Ред.). Це міф... Щось не склалося на G7..., але це точно не через нас", - уточнює Зеленський.

Президент України підкреслив важливість того, щоб Бразилія була представлена на саміті миру в липні: "В Бразилії можуть бути свої погляди на певний блок безпеки, на певний напрям формули миру. Це нормально, тому що ми в комунікації, ми цивілізовані люди і маємо обговорювати це. Але, щоб розмовляти, потрібне бажання".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий особисто відвідати Латинську Америку для зустрічей з лідерами цих країн. Зеленський зазначив, що звертався з такими пропозиціями до лідерів латиноамериканських держав.

"Якщо ви не маєте змоги приїхати до нас, то немає нічого поганого. Я проста людина, не маю корони, і я приїду до вас. Давайте обговоримо наші наступні кроки і як ми можемо політично впливати на РФ, якщо ви не можете надати нам зброю", - висловився він.

Нагадаємо, на переддень саміту G7 в Хіросімі Сілва оголосив, є ймовірність зустрічі із Зеленським. Проте, президенти не змогли відбути переговори. Зазначалося, що причина - це різниця в графіках.

 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини