Головна / Політика / Вступ України до НАТО сьогодні обговорять МЗС країн альянсу — Столтенберг

Вступ України до НАТО сьогодні обговорять МЗС країн альянсу — Столтенберг

2023/06/01 - 12:45
Вступ України до НАТО сьогодні обговорять МЗС країн альянсу — Столтенберг

Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять подальші кроки щодо вступу України до альянсу.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю.

За його словами, протягом останніх місяців члени НАТО та партнери надали Україні безпрецедентний рівень підтримки щодо повернення та звільнення української території. Тепер настав час поговорити і про вступ України до альянсу.

"Ми обговоримо прагнення України до членства (в НАТО - ред.), і всі члени Альянсу згодні з тим, що двері НАТО відкриті для нових членів. Усі члени Альянсу погоджуються, що Україна вступить до Альянсу, і що лише країни НАТО та Україна вирішують, коли Україна стане членом. Москва не має права вето проти розширення НАТО. Але найголовніше, що всі члени Альянсу погоджуються, що найважливішим завданням зараз є забезпечення того, щоб Україна перемогла як суверенна незалежна держава", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО наголосив, що "Путін і Росія не повинні виграти цю війну".

"Треба зробити так, щоб Україна перемогла у цій війні. І коли війна закінчиться, ми маємо забезпечити, щоб історія не повторилася, щоб ця модель російської агресії проти України справді припинилася, а отже, ми повинні забезпечити гарантії безпеки для України після закінчення війни", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО додав, що під час неформальної зустрічі міністри закордонних справ країн НАТО обговорять питання і нові важливі рішення, які будуть ухвалені на Вільнюському саміті у липні.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини