Головна / Економіка / Уряд заборонив стягування боргів за комунальні послуги з переселенців під час війни

Уряд заборонив стягування боргів за комунальні послуги з переселенців під час війни

2023/04/24 - 01:42
Уряд заборонив стягування боргів за комунальні послуги з переселенців під час війни

Уряд України заборонив стягування боргів за комунальні послуги з переселенців, накопичених під час війни з Росією, зокрема від приватних компаній.

Уряд України заборонив стягування з переселенців боргів за комунальні послуги, накопичені під час вторгнення Росії до припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Не зможуть вимагати оплати від ВПО навіть приватні компанії, які надавали комунальні послуги під час війни. Йдеться про рахунки на адресу в зоні боїв. Виїзд має підтверджувати довідка про реєстрацію переселенцем деінде.

Уряд схвалив розроблену Мінреінтеграції постанову, якою забороняється стягувати із громадян заборгованість за житлово-комунальні послуги, якщо вона утворилась після 24 лютого 2022 року.

Заборона поширюється на території, де ведуться бойові дії або тимчасово окуповані, відповідно до Переліку Мінреінтеграції. Йдеться про осіб, які були змушені покинути свої домівки й евакуювалися у більш безпечні регіони.

Споживачі мають надати постачальнику комунальних послуг або управителю багатоквартирного будинку документи, що підтверджують їх відсутність у будинку. Це перш за все довідка внутрішньо переміщеної особи, документ про тимчасовий прихисток в іноземній державі або документи з роботи, щодо лікування, навчання, проходження військової служби.

Крім того, постановою врегульовано питання безперебійного надання житлово-комунальних послуг у приміщеннях державної, комунальної та приватної власності, які використовуються для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Це стосується, зокрема, забезпечення електроенергії, водопостачання, опалення та інших послуг для зручності переселенців.

Таким чином, уряд України вживає заходів для полегшення життя переселенців, які змушені були покинути свої домівки через війну. Заборона на стягування боргів за комунальні послуги є одним з кроків у цьому напрямку, спрямованим на зменшення тягарів, пов'язаних з військовою ситуацією.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини