Головна / Економіка / Українським саджанцям горіха прокладають шлях до ЄС

Українським саджанцям горіха прокладають шлях до ЄС

Українським саджанцям горіха прокладають шлях до ЄС

Президент Української горіхової асоціації, Геннадій Юдин, повідомив у своєму Facebook, що садівники з Румунії та Італії готові придбувати українські саджанці грецького горіха.

Він зазначив, що саджанці грецького горіха, фундука та мигдалю включені до списку 34 рослин, експорт з України яких заборонений згідно з регламентом Європейського Союзу (Regulation (EU) 2018/2019).

"Говорячи шаховим жаргоном, склалася патова ситуація: ми можемо імпортувати іноземні саджанці, але наші, вирощені в українських плантаціях, експортувати заборонено", - розповів експерт.

Робочою групою з розвитку садівництва Мінагрополітики було розроблено Дорожню карту з алгоритмом необхідних дій і кроків для отримання дозволу на експорт українських саджанців горіха. В Держпродспоживслужбі був призначений відповідальний фахівець для спільної роботи.

"Отримання дозволів на експорт саджанців в країни ЄС згідно з регламентом Європейського Союзу (Regulation (EU) 2018/2019) і процедури, обумовленої Європейським органом з безпеки харчових продуктів (EFSA), надається особисто плантаціям, які бажають експортувати свої саджанці", - пояснив Геннадій Юдин.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини