Головна / Війна в Україні / Україна замовила у німецької компанії 300 розвідувальних дронів

Україна замовила у німецької компанії 300 розвідувальних дронів

Україна замовила у німецької компанії 300 розвідувальних дронів

Україна та Спеціальний підрозділ Морської піхоти США зробили велике замовлення на розвідувальні дрони від німецької корпорації Quantum Systems.

Про це стало відомо з офіційного повідомлення мюнхенської компанії, що було висвітлено у Handelsblatt.

Американський спеціальний підрозділ вже планує застосовувати Quantum Systems дрони в майбутніх розвідувальних операціях. Відомо, що Пентагон підписав угоду на суму 20 мільйонів доларів на придбання 100 дронів Vector, як про це нещодавно повідомило Міністерство оборони США.

За словами Флоріана Сейбеля, виконавчого директора Quantum Systems, дрони можуть бути використані спецпідрозділом для нічних розвідувальних місій прямо з гумових човнів. Після проведення тестів цих безпілотників на протязі декількох останніх місяців, Сейбель сподівається, що зможе знайти ще більше покупців в рядах збройних сил США та за їх межами.

У звіті також вказано, що Україна замовила 300 розвідувальних дронів у Quantum Systems. Однак, в Handelsblatt не уточнюється, чи мається на увазі модель Vector. Немає також інформації про те, коли ці дрони можуть бути виготовлені і доставлені у Збройні сили України.

Щодо характеристик Vector, він включає: здатність до запуску за дві хвилини, розмах крил 2,8 метра і можливість запуску від руки. Дрон оснащений електрооптичними і інфрачервоними датчиками, що дозволяють виявляти ворожі цілі. Його міцна конструкція зменшує вплив атмосферних умов. Vector може летіти зі швидкістю до 72 км/год і має тривалість польоту до 120 хвилин. Він також може транслювати відео в реальному часі на наземні станції.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини