Головна / Військова допомога / Україна вже забезпечена зброєю на $30 мільярдів для контрнаступу

Україна вже забезпечена зброєю на $30 мільярдів для контрнаступу

2023/05/11 - 14:54
Україна вже забезпечена зброєю на $30 мільярдів для контрнаступу

Цінність військового обладнання, переданого українським військовим з грудня минулого року, перевищує щорічні витрати будь-якої з країн-членів НАТО, за виключенням США. Однак питання, чи цього обладнання достатньо, залишається відкритим.

Україна отримала військове спорядження на суму понад $30 мільярдів для потенційного контрнаступу.

Таку інформацію наводить Bloomberg.

Як зазначається, для досягнення успіху Україні потрібно провести складну операцію без повітряного домінування. Тут важливо скоординувати дії піхоти, бронетехніки, інженерних військ і протиповітряної оборони, щоб оптимально використати отриману зброю, включаючи понад 200 танків, 300 бойових машин піхоти та інше.

У той же час, командири Збройних Сил України наголошують на потребі збільшення обсягу озброєння, включаючи системи ППО та ракети дальньої дії.

«Немає такої армії, яка б вірила, що вона має достатньо озброєння для виконання поставлених завдань. Це властиво військовим», - коментує колишній полковник ВМС США Марк Канкіан, який нині є консультантом Центру стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні.

Між тим, військові аналітики вважають, що майбутнє України на бойовому полі залежитиме від чинників, які значно перевищують рамки лише озброєння - це підготовка, розвідка та здатність відбити російську повітряну перевагу.

Аналітики Bloomberg висловлюють думку, що контрнаступ, ймовірно, буде зосереджений у південній частині України. Для того, щоб прорвати багатошарову російську оборону, потрібне спеціальне інженерне обладнання для розмінування, нейтралізації траншей та знищення бункерів, яке вже було передано союзниками.

Захід також передав Україні сотні вантажівок і бронетранспортерів, необхідних для швидкого переміщення важкої бронетехніки до місць призначення.

Наразі невідомо, чи достатньо у Росії військ, щоб укомплектувати оборону тимчасово окупованого півдня України. Якщо кількість окупаційних сил на півдні недостатня, їм доведеться гадати, куди нанесуть удар українці, що може дати Києву можливість здивувати росіян та обійти їх флангом.

Західні медіа продовжують обговорювати можливий український контрнаступ. Про це постійно питають представників української влади. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що країні потрібно більше часу для початку контрнаступу, оскільки військові чекають на доставку обіцяних військових засобів.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини