Головна / Війна в Україні / У мережі повідомляють про підрив корабля РФ біля Криму: що говорять у ЗСУ

У мережі повідомляють про підрив корабля РФ біля Криму: що говорять у ЗСУ

2023/10/12 - 02:33
У мережі повідомляють про підрив корабля РФ біля Криму: що говорять у ЗСУ

У Севастополі вибухнув російський патрульний корабель "Павло Державін"

У тимчасово окупованому Севастополі 12 жовтня 2023 року вибухнув російський патрульний корабель "Павло Державін" проекту 22160 типу "Василь Биков".

За попередньою інформацією, корабель міг підірватись на міні. Декілька передплатників із Севастополя повідомили, що близько 10 години ранку чули глухий вибух.

Пізніше представники Telegram-каналу "Кримський вітер" виявили вдень у морі біля Севастополя корабель і катер. Судячи з розмірів корабля – приблизно 60 метрів – це міг бути лише мінний тральщик.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук також підтвердив інформацію про вибух корабля.

"За попередньою інформацією, корабель "Павло Державін" підірвався на міні", – написав він у Telegram.

Прес-офіцер Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк заявила, що ЗСУ уточнюють обставини вибуху.

"З огляду на таке розгильдяйство, яке дозволяють собі представники Чорноморського флоту РФ... то не там нараду проведуть, то не туди в море зайдуть. Можливо все, що завгодно. Ми уточнюємо обставини", – зазначила вона.

У разі підтвердження інформації про підрив корабля "Павло Державін" на міні, це буде вже другий випадок за останні кілька місяців, коли російське військове судно було пошкоджено або знищено в акваторії Чорного моря.

У вересні 2023 року ЗСУ в Сімферополі вдарили по ремонтному заводу імені Орджонікідзе і пошкодили десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону". За інформацією ЗМІ, удару було завдано ракетами Storm Shadow.

Новина про вибух корабля "Павло Державін" є черговим ударом по російському Чорноморському флоту і демонструє, що ЗСУ продовжують завдавати ударів по російських військових об'єктах у тимчасово окупованому Криму.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини