Головна / Війна в Україні / У Конгресі США хочуть закликати Байдена передати Україні ATACMS

У Конгресі США хочуть закликати Байдена передати Україні ATACMS

У Конгресі США хочуть закликати Байдена передати Україні ATACMS

Американські конгресмени, республіканці та демократи, внесли до парламенту резолюцію із закликом до адміністрації президента США Джо Байдена розпочати постачання далекобійних ракет ATACMS в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Комітету із закордонних справ Палати представників США.

"Якщо США не нададуть Україні всю необхідну зброю, то сприятимуть затягуванню війни", - заявив голова комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккоул.

"Успіх контрнаступу України безпосередньо пов'язаний з військовою допомогою, що надається США і нашими союзниками. У зв'язку з цим вкрай прикро, що адміністрація затримує мільярди доларів коштів, за допомогою яких вона могла б негайно передати ATACMS Україні", - наголосив конгресмен.

У самому документі сказано, що США та країни-союзники мають тисячі ракет ATACMS, і частину з них можна передати Україні.

Автори ініціативи згадують рішення Британії та Франції про передачу українським захисникам далекобійних ракет Storm Shadow та Scalp дальністю від 250 кілометрів.

У проекті резолюції наголошується, що передача ATACMS надасть ЗСУ можливість завдавати ударів по глибокому тилу ворога. Це вплине на здатність Росії далі вести війну.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини