Головна / Військова допомога / Створення міднародної коаліції для закупівлі винищувачів для України

Створення міднародної коаліції для закупівлі винищувачів для України

2023/05/16 - 22:23
Створення міднародної коаліції для закупівлі винищувачів для України

Британський прем'єр Ріші Сунак, на зустрічі з головою уряду Нідерландів Марком Рютте під час саміту Ради Європи в Ісландії, домовився спільно працювати над формуванням міжнародної коаліції з метою закупівлі бойових літаків для України.

Це повідомляє прес-служба Даунінг-стріт, що представляє уряд Великої Британії.

Обидва прем'єр-міністри домовилися про спільні зусилля щодо створення міжнародної коаліції з метою зміцнення бойового повітряного потенціалу України, включаючи надання підтримки від підготовки пілотів до закупівлі винищувачів F-16, - зазначено в заяві.

В заяві також наголошено, що прем'єр Великої Британії висловив впевненість у тому, що Україна має законне право на членство в НАТО, і лідери підтвердили важливість довгострокового надання підтримки від союзників щодо забезпечення безпеки України, з метою гарантії від дальших агресій.

В кабінеті британського прем'єра також повідомили, що під час саміту Сунак також провів зустріч з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн.

Прем'єр інформував Урсулу фон дер Ляйєн про недавній візит президента Зеленського до Великої Британії. Вони дійшли згоди про важливість продовжувати підтримку України в цей критичний період, включаючи застосування санкцій проти Росії. Було погоджено, що саміт G7 в Японії цього тижня стане майданчиком для демонстрації єдності та міжнародної підтримки України, - повідомив представник Даунінг-стріт.

Зустріч "Групи семи" запланована на 19-21 травня у Хіросімі, Японія.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини