Головна / Політика / США для контролю за дотриманням санкцій планують набрати більше людей

США для контролю за дотриманням санкцій планують набрати більше людей

США для контролю за дотриманням санкцій планують набрати більше людей

Уряд Сполучених Штатів і незалежні юридичні експерти готуються до посилення санкційних заходів та експортного контролю.

Адміністрація президента Джо Байдена зосереджує увагу на цих економічних механізмах, щоб протистояти таким глобальним противникам, як Росія і Китай.

Правоохоронні структури США активізують зусилля щодо контролю за дотриманням санкцій у комерційному секторі. Міністерство юстиції США має намір залучити близько 25 прокурорів до свого відділу національної безпеки, основними обов'язками яких буде контроль за санкціями та порушеннями експортного контролю США.

До того ж, воно призначає головного юрисконсульта для розробки складних справ, пов'язаних із національною безпекою, що включають корпорації, а також збільшує фінансування відділу, який займається кримінальними справами, пов'язаними зі санкціями в банківському секторі.

Минулого місяця British-American Tobacco домовилася сплатити штраф у розмірі 635 мільйонів доларів за конспірацію з метою порушення санкцій США відносно КНДР.

Зовнішньополітична стратегія США все більше включає в себе санкції та експортний контроль, вводячи загальні обмеження проти Росії у відповідь на її агресію в Україні, а також посилюючи експорт технологій до Китаю на фоні зростаючих напружень у відносинах з Пекіном.

Департамент контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США оштрафував компанії на загальну суму близько 43 мільйонів доларів у 2022 році, що вдвічі перевищує відповідний показник 2021 року. Ці міри демонструють стратегічний підхід влади, який включає активне використання економічних важелів для забезпечення своїх національних інтересів на глобальному рівні.

джерело Reuters.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини