Головна / Політика / Саміт Ради Європи підтримав наміри притягнути до відповідальності керівництво РФ

Саміт Ради Європи підтримав наміри притягнути до відповідальності керівництво РФ

2023/05/17 - 18:46
Саміт Ради Європи підтримав наміри притягнути до відповідальності керівництво РФ

Голови Ради Європи схвально оцінюють глобальні витрати, що спрямовані на відповідальність політичного та військового керівництва Росії за її дії проти України.

Це детально описано у зведеній резолюції саміту Ради Європи.

"Ми бачимо із задоволенням глобальні дії, які мають на меті притягнути до відповідальності політичне та військове керівництво Російської Федерації за її ворожі дії проти України, а також позитивні зміни в організації спеціального трибуналу для розкриття актів агресії, як це було виділено на Саміті ведучої групи Спеціального трибуналу під керівництвом президента Зеленського", – декларується у резолюції.

Керівники відзначили, що Рада Європи має брати активну участь у релевантних консультаціях та обговореннях і забезпечувати цьому процесу вагому експертну та технологічну підтримку.

Відомо, що четвертий саміт Ради Європи прийняв кінцеву резолюцію, в якій проголосив про політичну підтримку українського тлумачення "формули миру".

Документ, який підтвердили президенти та глави урядів країн-членів Ради Європи, проголошує "абсолютну підтримку Україні та її громадянам" і асигнує, що світ "буде разом з Україною так довго, як це необхідно".

Ініціатива "формули миру", що є предметом підтримки у цій резолюції, основується на принципі мирного врегулювання конфлікту між Україною та Росією.

Резолюція, що була прийнята на саміті, є значним кроком у захисті прав та інтересів України на міжнародному рівні, а також визнанням її права на захист від агресії. Це є важливим підтвердженням того, що Україна не є одна у своїй боротьбі, а має підтримку міжнародної спільноти.

Рада Європи, у свою чергу, продемонструвала свою відданість принципам демократії та прав людини, стверджуючи свою підтримку України та її боротьби проти агресії.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини