Головна / Політика / Росія запросила на зустріч у Радбезі ООН посіпак Пригожина

Росія запросила на зустріч у Радбезі ООН посіпак Пригожина

2023/05/12 - 23:23
Росія запросила на зустріч у Радбезі ООН посіпак Пригожина

Засідання у форматі Аррії скликане представниками РФ нібито через "переслідування" в Україні УПЦ МП.

Росія зібрала в одному із залів Ради безпеки ООН неформальне засідання у форматі Аррії — зустріч для "відвертого обміну думками з використанням гнучких процедурних рамок". Обговорити вигадану тему “переслідування” в Україні УПЦ МП представники держави-агресорки запросили відвертих посіпак ватажка ПВК "Вагнер", російського олігарха Євгена Пригожина.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у Twitter.

За його словами, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров наказав російському постпреду в ООН Василю Небензі посилити "медійну присутність пригожинських посіпак-пропагандистів".

Йдеться про директора неурядової організації "Фонд боротьби з несправедливістю" Міру Тераду, протоієрея УПЦ МП Андрія Павленка та єпископа УПЦ МП Гедеона (Харона).

Кислиця нагадав, що Гедеон був депортований з України у 2019 році, а раніше вважався "настоятелем" "МАФ-церкви", незаконно побудованої в історичній зоні біля Десятинної церкви в Києві. 

Тепер [він] молиться "за російську армію", як видно 7 січня 2023 року в Росії – Гедеон (зліва) з Кирилом, митрополитом Татарстану”, - написав він, опублікувавши відповідне фото.

Серед запрошених також Міра Терада (до 2017 року – Оксана Вовк), яку свого часу ув'язнили в США за відмивання грошей. Вона уклала угоду зі слідством, щоб уникнути звинувачень у зберіганні наркотиків.

“Нині вона особиста пропагандистка Пригожина та очільниця так званого "Фонду боротьби з несправедливістю", створеного ватажком "Вагнера". Нагороджена орденами "Луганської народної республіки”, – нагадав Кислиця.

Ще один запрошений - колишній священник УПЦ МП на Донбасі та російський шпигун Андрій Павленко. Кислиця нагадав, що він повідомляв росіянам місця дислокації української армії та імена проукраїнських активістів на Донбасі. 

“Був включений в обмін полоненими, його зустрічав особисто Пригожин. Нині вихваляє Пригожина та ПВК “Вагнер” в інтерв'ю”, - зазначив український постпред при ООН. 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини