Головна / Політика / Президентка Молдови: Україна забезпечила нашу безпеку

Президентка Молдови: Україна забезпечила нашу безпеку

2023/05/06 - 15:56
Президентка Молдови: Україна забезпечила нашу безпеку

Молдова зараз у безпеці завдяки Україні

Президентка Молдови Майя Санду висловила переконання, що Україна допомогла забезпечити безпеку своєї країни у поточний час.

Під час інтерв'ю Financial Times, Санду зазначила, що якби початкові тижні повномасштабної війни між Росією та Україною розгорнулися за сценарієм, розрахованим Володимиром Путіним, російські війська могли б направитися до Молдови.

"Я не думаю, що вони зупинилися б на кордоні, – сказала президентка Молдови. – Нині ми в безпеці лише через Україну".

Санду планувала залишитись у Молдові у разі нападу Росії

У разі вторгнення російських військ, Санду заявила, що залишилася б у Молдові. "Я була б тут, ми сподівалися допомогти якнайбільшій кількості наших людей перейти в безпечні зони, зокрема у Румунію", – розповіла вона.

Санду також відзначила, що приблизно 75% населення Молдови розмовляють румунською мовою, тоді як приблизно 12% - російською. Росія намагається переконати цю меншість, що їх мова і традиції перебувають під загрозою.

Молдова бажає стати частиною демократичного світу

Президентка зазначила, що Росія прагне відродити Радянський Союз і повернути старі часи. Однак Молдова відмовляється від такого сценарію. "Ми були частиною буферної зони протягом 30 років, і для нас це означало бідність, корупцію, погане управління та еміграцію. Ми прагнемо бути частиною демократичного світу", – підкреслила Санду.

Майя Санду визнає значення України в регіональній безпеці

Президентка Молдови висловлює подяку Україні за забезпечення регіональної безпеки. Вона вважає, що дії України сприяли укріпленню міжнародної стабільності і надали Молдові можливість зосередитись на внутрішньому розвитку.

Молдова продовжує співпрацю з Україною

Санду підкреслює необхідність продовження співпраці з Україною та європейськими партнерами з метою забезпечення регіональної безпеки та економічної стабільності. Молдова зацікавлена у підтримці міжнародної співпраці та спільному вирішенні викликів і проблем.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини