Головна / Війна в Україні / Потенційні пошкодження Patriot внаслідок ракетної атаки РФ на Київ

Потенційні пошкодження Patriot внаслідок ракетної атаки РФ на Київ

Потенційні пошкодження Patriot внаслідок ракетної атаки РФ на Київ

У ході сьогоднішнього масштабного ракетного нападу російських збройних сил на Київ, система Patriot, ймовірно, зазнала ушкоджень, але залишилась цілою і не була знищена.

Ці дані приводяться CNN, який посилається на заяву представника США.

Офіційний представник США зазначив, що країна в даний момент оцінює масштаб подібних збитків. Результати цієї оцінки допоможуть вирішити, чи потрібно повне відновлення системи, або ж її можна відремонтувати безпосередньо на місці.

Слід відзначити, що Міністерство оборони Росії вже заявило, що "Після точкового удару гіперзвукового ракетного комплексу "Кинджал" по Києву було пошкоджено зенітно-ракетний комплекс Patriot американського виробництва".

Натомість, українські офіційні представники заявили, що вони вдало знищили всі шість гіперзвукових ракет, запущених росіянами, але українське військове керівництво відмовилося коментувати російські повідомлення про ушкодження системи Patriot.

"Коментувати це ми не можемо. Ми стримуємося від коментарів щодо російських джерел", - сказав представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

На даний момент Україна має дві системи протиповітряної оборони Patriot, одну з яких подарували США, а другу - Німеччина та Нідерланди спільними зусиллями. Наразі невіддомо, яка саме з цих систем могла зазнати пошкоджень.

Представники США стверджують, що росіяни змогли виявити сигнали, що випромінюються системою Patriot, що дало їм змогу навести на неї гіперзвукову ракету "Кинджал".

Варто відзначити, що вночі, 16 травня, під час чергового ракетного обстрілу України, окупанти запустили, зокрема, 6 ракет "Кинджал". Вони усі були спрямовані на Київ.

Юрій Ігнат, представник Повітряних сил ЗСУ, зазначив, що всі ракети X-47 "Кинджал", запущені російськими окупантами, були спрямовані на столицю України. Проте всі вони були успішно знищені системою ППО.

"Робота була надзвичайно успішною. Шість "Кинджалів" – це вражаючий результат. Київ продовжує залишатися в центрі подій, столиця завжди була в основному фокусі росіян, тому її захищають сильними засобами. Тут розташовані об’єкти інфраструктури та інші важливі державні об’єкти", - підкреслив Ігнат.

Щодо ракет "Калібр", то їх росіяни запустили з Чорного моря. Вони полетіли в різні напрямки, але всі були знищені на півдні.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини