Головна / Війна в Україні / Подоляк про ядерні заяви Лукашенка: Росія умисно підриває глобальну безпеку

Подоляк про ядерні заяви Лукашенка: Росія умисно підриває глобальну безпеку

Подоляк про ядерні заяви Лукашенка: Росія умисно підриває глобальну безпеку

Заяви самоназваного президента Білорусі Олександра Лукашенка про "легку" можливість отримання ядерної зброї підривають основні засади глобальної безпеки.

Цей погляд був висловлений радником голови Офісу президента Михайлом Подоляком у своєму Twitter.

"Атомні" висловлювання Лукашенка (фактичного владаря Білорусі та VIP-агітатора війни) чітко демонструють, що РФ свідомо "підриває" концепцію глобального ядерного стримування і "приховує" ключовий міжнародний договір про нерозповсюдження ядерної зброї", - акцентував Подоляк.

Він вказав, що така стратегія Росії та Білорусі в корені підриває принципи глобальної безпеки.

"Єдине рішення, яке можна знайти, - це сувора позиція ядерних держав; відповідні резолюції ООН/МАГАТЕ; великомасштабні санкції проти "Росатому"; системні фінансові санкції проти Білорусі і додатково проти Росії", - заявив радник голови Офісу президента.

Заяви Лукашенка

В кінці березня російський тиран Володимир Путін вперше почав говорити про можливість передачі Білорусі ядерної зброї. Тоді Путін наголосив, що про розміщення ядерної зброї його, якщо вірити його словам, просив сам Лукашенко.

Відгук світу на цей інцидент був вкрай негативним. Навіть Китай виступив проти передачі ядерної зброї до Білорусі.

Але кілька днів тому міністри оборони РФ та Білорусі підписали домовленість про розташування російської тактичної ядерної зброї в Білорусі. Зокрема, Кремль передасть Мінську ракетний комплекс "Іскандер-М", який може використовувати ракети з ядерним озброєнням.

А сьогодні Лукашенко заявив, що всі, хто не згоден з цим рішенням, можуть приєднатись до їхнього з Росією союзу, і також отримати доступ до ядерної зброї.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини