Головна / Економіка / Підвищення тарифів на електроенергію в Україні, необхідність?

Підвищення тарифів на електроенергію в Україні, необхідність?

2023/04/30 - 00:04
Підвищення тарифів на електроенергію в Україні, необхідність?

Українцям слід готуватися до можливого зростання тарифів на електроенергію, оскільки без цього енергосистема не зможе адекватно підготуватися до наступної зими.

Однак вразливим категоріям населення будуть надаватися пільги для сплати за електроенергію.

Цю інформацію повідомив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров під час телемарафону. Він зазначив, що будь-які зміни тарифів під час пікових періодів є складними та вимушеними рішеннями. Уряд та НКРЕКП наразі досліджують питання, аби визначити, наскільки потрібно збільшувати тарифи.

Сафаров додав, що для підтримки вразливих категорій населення планують використовувати кошти від експорту електроенергії та фінансової допомоги від партнерів. Вже зараз про це ведуться переговори.

Заступник міністра відзначив, що міжнародні партнери допомагають відродженню української енергетики, надавши 350 мільйонів євро, зокрема від Євросоюзу (150 мільйонів євро) та Світового банку (200 мільйонів євро). Однак, на думку Сафарова, цих ресурсів недостатньо.

Нагадаємо, 25 квітня уряд продовжив дію тарифів для населення ще на місяць, тому ціни на електроенергію у травні не зміняться.

Міністр енергетики Герман Галущенко зазначив, що питання зміни тарифів на електроенергію для населення все ще обговорюється. Він наголосив, що встановлення нових тарифів є важливим для підготовки генераційних потужностей до нового осінньо-зимового періоду.

Отже, український уряд та енергетичний сектор продовжують працювати над забезпеченням енергетичної стабільності та підтримкою вразливих категорій населення. У цьому контексті підвищення тарифів на електроенергію може виявитися необхідним кроком, але за умови належної підтримки та пільг для тих, хто найбільше вразливий перед такими змінами.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини