Головна / Війна в Україні / Оперативна обстановка в зоні відповідальності - ОК "Південь"

Оперативна обстановка в зоні відповідальності - ОК "Південь"

Оперативна обстановка в зоні відповідальності - ОК "Південь"

Ситуація у відповідальній зоні залишається критичною. Зусилля наших військ на півдні зосереджені на контрбатарейній дії.

На ранок у Чорному морі вороже військово-морське угруповання налічує 12 кораблів, включаючи ракетоносці. Підводний човен тепер супроводжується надводним фрегатом. Обидва кораблі згодом були направлені до портів базування. Малий ракетний корабель з 8 ракетами "Калібр" вперше за час війни ввійшов у Азовське море, де здійснює дозор, можливо, для захисту Керченського мосту. 

Ворог не припиняє атак на правий берег. Вночі пара Су-35 завдала авіаудару двома КАБ-500 у районі Станіслава. Два цивільних отримали поранення, два приватні будинки зруйновані. 

У нічній час також було завдано сильний удар по одній з навчальних установ Херсона. Виникла пожежа на площі більше 3 200 м², яка була швидко локалізована, триває розбір завалів. Наразі відомо, що людей не постраждало, але будівля серйозно постраждала. 

За минулу добу інтенсивність обстрілів зросла: було зафіксовано 97 випадків обстрілу, при яких було використано близько 440 снарядів. В результаті обстрілів одна цивільна особа загинула, ще одна поранена, два поліцейських отримали поранення. Понад півтора десятка будівель – житлових будинків, соціальних об'єктів та господарських споруд – постраждали від руйнувань та пошкоджень. 

Під час спроби розібрати ворожий снаряд у Бериславському районі в результаті вибуху загинули 5 цивільних. Ще один цивільний отримав поранення, коли трактор, на якому він працював, наїхав на міну.  Наша авіація завдала 3 ударів по ворожих позиціях ППО та військовому складі у Скадовському районі.

Наші сили ППО знищили 3 ворожих безпілотники оперативно-тактичного класу. Загалом, завдяки ефективній роботі наших ракетних та артилерійських підрозділів, втрати противника склали 10 бійців, 5 човнів, 1 танк Т-72/62, та 7 одиниць інженерної та автомобільної бронетехніки. Загроза ракетних та дронових атак продовжує залишатися, як і мінна небезпека на суші та в морі.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини