Головна / Війна в Україні / Не дамо Путіну комфортно почуватись і руйнувати безпеку - президентка Європарламенту

Не дамо Путіну комфортно почуватись і руйнувати безпеку - президентка Європарламенту

2023/10/31 - 02:42
Не дамо Путіну комфортно почуватись і руйнувати безпеку - президентка Європарламенту

Роберта Мецола закликала Францію як одного з головних гравців на європейській сцені займати зрілу та відповідальну позицію, з якою разом Європа повинна еволюціонувати та змінюватися, щоби не ослабнути.

«Наша підтримка України не повинна слабшати ні в якому разі. Це має бути протилежність тому, що думає собі Путін. Ми не дамо йому комфортно почуватись і руйнувати безпеку Європи, як він намагається руйнувати Україну. Ця війна, яка точиться на нашому континенті, завжди залишається на першому плані», - сказала голова Європарламенту.

Про це повідомляє Укрінформ. 

Вона жалкує, що торговельні відносини з Москвою, зокрема постачання російського газу, «для багатьох виглядали як фактор стабільності». 

За її словами, європейці вже усвідомили цю помилку, а «правда виявилася в тому, що ніщо не завадило Росії напасти на Україну в найбрутальніший та протизаконний спосіб».

Мецола додала, що Європа повинна озброюватись, аби захищатись і відповісти на найважливіше питання - наскільки її демократія сильна, щоб протистояти тотальним загрозам. «Тепер це питання виживання для Європи», - зазначила президентка ЄП.

«У нас немає іншого вибору, як захищати наше право, наші цінності, наші демократичні моделі. У нас немає альтернативи», - підкреслила вона, зауваживши, що «залишити Україну буде помилкою моральною та політичною. Тому ми зараз знаходимо всі шляхи, щоб підтримувати Україну так потужно, як ми можемо»

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини