Головна / Війна в Україні / На Запорізькій АЕС зафіксовано понад 2500 російських військових

На Запорізькій АЕС зафіксовано понад 2500 російських військових

На Запорізькій АЕС зафіксовано понад 2500 російських військових

На Запорізькій атомній електростанції, яка в наразі знаходиться під контролем російських окупаційних сил, спостерігається значне зростання чисельності військових РФ. Зокрема, станом на 16 травня, на території ЗАЕС розміщено понад 2 500 російських військових.

Цю інформацію надає пресслужба “Енергоатому”.

Відзначається, що на ЗАЕС кількість російських окупантів перевищує чисельність персоналу станції. Таким чином, найбільшу атомну станцію в Європі окупанти повністю перетворили на свою військову базу.

Окрім цього, відзначається зростання кількості військових і патрулів в Енергодарі.

“15-денний період “евакуації” в Енергодарі завершився: російські військові повернулись до міста. Після того, як з Енергодару були вивезені представники окупаційної “влади”, а також документація і техніка, “визволителі” знову з’явилися в місті, яке є супутником Запорізької АЕС”, – повідомляють у “Енергоатомі”.

Також вказано, що ключові служби окупаційного “режиму” відновили свою роботу в місті. Російські банківські відділення та місцева “адміністрація” знову працюють. Зупинили роботу лише автозаправні станції через відсутність пального. Втім, навіть якби паливо було доступне, виїзд з міста був би майже неможливий.

На Запорізькій АЕС, російські окупанти посилили нагляд за працівниками, забороняючи їм навіть обмінюватися словами між собою. Умови праці та перебування на території тимчасово окупованої ЗАЕС стають все більш суворими для працівників кожен день.

Строгий заборонний режим введено на будь-які переміщення по території ЗАЕС, за винятком тих, які чітко визначені місцевою поліцією. Навіть виходити на вулицю, не кажучи вже про межі станції, категорично заборонено. Працівники тепер мають дивитися тільки прямо перед собою, оскільки повертати голову або просто дивитися вбік теж суворо заборонено.

В “Енергоатомі” вказують, що причиною нових обмежень, які ускладнюють робочу комунікацію між працівниками ЗАЕС, є намагання росіян приховати свої вогневі позиції та значну кількість військової техніки на території ЗАЕС.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини