Головна / Новини Світу / На Гаваях рибалці вдалося відбитися від акули, що помилково сприйняла човен за тюленя

На Гаваях рибалці вдалося відбитися від акули, що помилково сприйняла човен за тюленя

2023/05/15 - 22:13
На Гаваях рибалці вдалося відбитися від акули, що помилково сприйняла човен за тюленя

Пригоду, що відбулася біля острова Оаху, можна було прийняти за зіткнення з іншим судном, настільки швидкою була атака морського хижака. Але рибалка не тільки вижив, але й продовжив своє заняття.

Біля берегів одного з гавайських островів, Оаху, величезна тигрова акула раптово вискочила з-під води, спрямувавши свій напад на човен рибалки, Скотта Харагучі. Вся подія була зафіксована на камеру, відео з якої було опубліковане на YouTube-каналі Hawaii Nearshore Fishing.

Рибалка згадує, що атака була такою раптовою, що ніби у нього врізався інший човен. Завдяки своєму досвіду, він зміг відбити атаку і вижити.

"Я почув звук, що нагадував свист немоторного судна, яке наближається, підняв очі і побачив велику коричневу масу," - ділиться він.

Його перша думка була: "Черепаха!" Але потім він швидко зрозумів, що це тигрова акула.

На відео, записаному з камери GoPro, можна почути його слова: "Мене атакувала тигрова акула".

Харагучі зазначив, що, можливо, акула сприйняла його каяк за тюленя, адже після нападу він помітив пораненого тюленя.

Незважаючи на жахливий інцидент, рибалка вирішив продовжити своє заняття.

Тигрові акули - одні з найнебезпечніших морських хижаків, вони посідають друге місце в спискунайбільш агресивних акул після білої акули. Їх напади на людей відбуваються з порівняно великою частотою.

Велика кількість атак акул була зафіксована в США та Австралії в минулому році. Флорида вважається світовою "столицею" нападів акул, тут торік відбулося 16 неспровокованих атак страшних морських хижаків.

За глобальними показниками, у 2022 році було зафіксовано 57 нападів акул. Багато з цих інцидентів призвели до ампутацій, а також було зафіксовано п'ять смертельних випадків.

В серпні минулого року музей у Флориді представив інтерактивну карту, яка дозволяє відстежувати напади акул по всьому світові.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини