Головна / Війна в Україні / Між Україною і РФ немає спірних територій, є тимчасово окуповіні - МЗС про “мирний план” Індонезії

Між Україною і РФ немає спірних територій, є тимчасово окуповіні - МЗС про “мирний план” Індонезії

Між Україною і РФ немає спірних територій, є тимчасово окуповіні - МЗС про “мирний план” Індонезії

Голова Міністерства оборони Індонезії, Правобо Субіанто, висунув пропозицію про зупинку вогню в Україні та створення демілітаризованої зони під контролем ООН.

Міністерство закордонних справ України обґрунтувало, чому індонезійський план мирного врегулювання не має шансів на успіх.

Так, Правобо Субіанто настоює на відведенні військ обох сторін на відстань 15 км. Крім цього, голова оборонного відомства вважає, що було б доцільно провести референдум під патронатом ООН на так званих "диспутативних територіях", щоб чітко визначити настрої їхніх мешканців.

Прес-секретар МЗС України, Олег Ніколенко, у відповідь заявив, що між Україною та Російською Федерацією не існує жодних диспутативних територій, де можна було б проводити референдуми. Існують тимчасово окуповані території Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також окупований Крим. Проте ці землі є частиною суверенної України. Це факт, який зафіксовано в офіційних документах ООН.

На окупованих територіях російські військові скоюють військові злочини, злочини проти людства та геноцид українців. Саме Росія повинна покинути українські землі, а Україна - відновити свою територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів.

Зупинка вогню, відведення військ на відстань 15 км та створення демілітаризованої зони не будуть ефективними. Росія зараз робить спроби зруйнувати український контрнаступ. Зупинка вогню без видалення російських військ з території України дозволить Росії отримати час для перегрупування, укріплення на окупованих територіях та накопичення сил для нової війни, - відзначив Олег Ніколенко.

Тому в МЗС наголошують, що не може бути жодних альтернативних сценаріїв завершення війни - лише за умовами України.

Прес-секретар МЗС закликав Індонезію приєднатися до Формули миру, яку запропонував президент Зеленський, адже стабільний мир в Україні означає повне звільнення українських територій від російської окупації.

Джерело: The Straits Times

 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини