Головна / Економіка / Медведєв заявив про наслідки для країн G7 через заборону експорту товарів до Росії

Медведєв заявив про наслідки для країн G7 через заборону експорту товарів до Росії

2023/04/24 - 02:00
Медведєв заявив про наслідки для країн G7 через заборону експорту товарів до Росії

Колишній президент РФ вважає, що тотальна заборона експорту може спричинити зустрічне скорочення імпорту товарів. ЄС та США розглядають можливість майже повної заборони експорту до Росії.

Медведєв заявив про наслідки для країн G7 через заборону експорту товарів до Росії

Колишній президент РФ вважає, що тотальна заборона експорту може спричинити зустрічне скорочення імпорту товарів. ЄС та США розглядають можливість майже повної заборони експорту до Росії.

Медведєв погрожує зустрічним обмеженням

Медведєв зазначив у Telegram, що тотальна заборона експорту товарів до РФ на його думку може призвести до скорочення імпорту товарів з країн G7. Він також попередив, що у разі таких обмежень, європейським країнам може "скінчитися зернова угода і багато іншого, в чому вони потребують".

ЄС та США розглядають можливість заборони експорту

Деякі з ключових союзників України, зокрема США, розглядають можливість майже повної заборони експорту до Росії. Вони обговорюють підхід, який докорінно змінить теперішній режим санкцій: весь експорт буде заборонено з окремими винятками.

Товари G7, які можуть постраждати від санкцій

Серед товарів G7, які можуть найбільше постраждати від санкцій, - автомобілі, шоколад, пиво, взуття, квіти, косметика та немедичні та несільськогосподарські товари. Німеччина, Італія та Польща є трема найбільшими європейськими експортерами товарів до Росії.

ЄС розглядає питання заборони транзиту товарів через РФ

Євросоюз також розглядає питання заборони транзиту багатьох товарів через РФ. Ця ідея пов'язана з бажанням посилити дотримання вже запроваджених санкцій.

Швейцарія та її торгівля з Росією

Швейцарія вже зупинила торгівлю з Росією в багатьох секторах. Проте фармацевтична промисловість продовжує експортувати більше, ніж раніше, незважаючи на санкції.

Заклик до санкцій проти країн, які купують уран з РФ

5 квітня віцеканцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Габек закликав запровадити санкції проти країн, які купують уран з РФ для своїх атомних електростанцій.

Литва пропонує санкції проти російської ядерної енергетики

Литва пропонує Європейському Союзу запровадити санкції проти російської ядерної енергетики. ЄС вже запровадив 10 пакетів санкцій проти РФ після повномасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року, але санкції ще не запровадили проти російської атомної енергетики.

Вплив дій Росії на "зернову угоду"

Через дії Російської Федерації "зернова угода", яка передбачає експорт українського зерна через Чорне море, перебуває в "критичній ситуації".

Угода між Туреччиною та Україною щодо суден

Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков дійшли згоди щодо поновлення реєстрації та інспектування суден під час своєї зустрічі. Ця угода спрямована на підтримку та розвиток морської інфраструктури та співпраці між двома країнами.

Наступні кроки для країн G7

Лідери країн G7 мають обговорити та вирішити питання щодо заборони експорту товарів до Росії під час свого саміту. Якщо вони підтримають цей крок, необхідно буде узгодити винятки та розробити детальний план дій для реалізації цього підходу.

У світлі зростаючої напруги та розвитку ситуації, країни G7 та їхні партнери повинні продовжувати координувати свої дії та підтримувати діалог з Росією щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні та співпраці у вирішенні глобальних проблем.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини