Головна / Війна в Україні / Контрнаступ дасть Україні перемогу, необхідну для вступу в НАТО – МЗС України

Контрнаступ дасть Україні перемогу, необхідну для вступу в НАТО – МЗС України

Контрнаступ дасть Україні перемогу, необхідну для вступу в НАТО – МЗС України

Україна має достатньо зброї, щоб розпочати контрнаступ. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає Sky News.

Він висловився, що контрнаступ дасть Україні перемогу, яка необхідна для вступу до НАТО. Міністр зазначив, що членство України у військовому блоці “ймовірно” стане можливим лише після завершення активних бойових дій.

Коли його запитали, чи вже почався контрнаступ, то Кулеба ухилився від відповіді і сказав, що найважливіше не те, коли він розпочався, а те, щоб він закінчився перемогою України.

— Членство в НАТО не може зупинити цю війну, але членство в НАТО зупинить подальші війни. Ось чому найкращий спосіб забезпечити безпеку в регіоні – це прийти до моменту, коли Україна стане членом НАТО, – сказав Кулеба.

Він додав, що членство в НАТО є наступною великою метою на порядку денному України після того, як деякі союзники погодилися навчати українських пілотів на винищувачах F-16.

"Чітко розуміємо, з ким додатково потрібно працювати для ухвалення у Вільнюсі позитивних рішень. Чітко розуміємо, які аргументи потрібно використовувати. Тому й далі наша робота буде дуже активною, - сказав Кулеба. - Червень і аж до початку липня, до проведення саміту, головним фокусом моєї роботи... буде зброя і Вільнюський саміт. Рішення, які мають наблизити Україну до членства в Альянсі, зміцнити формати взаємодії між Україною та НАТО і призвести до надання Україні певних безпекових гарантій, які діятимуть від сьогодні до моменту набуття членства. Але ключове... це крок до членства".

Заявив 5 червня на спільній пресконференції за підсумками переговорів із главою МЗС Великої Британії Джеймсом Клеверлі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Відеозапис опубліковано у Facebook МЗС України.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини