Головна / Війна в Україні / Коли закінчиться війна: Кіссінджер озвучив терміни

Коли закінчиться війна: Кіссінджер озвучив терміни

2023/05/09 - 22:53
Коли закінчиться війна: Кіссінджер озвучив терміни

Кіссінджер передбачає перемовини між РФ та Україною ще цього року.

Війна РФ проти України наближається "до переломного моменту", а переговори можуть відбутися вже наприкінці року.

Таку думку висловив колишній держсекретар США (1973-1977), політолог, один з найвпливовіших геостратегів Сполучених Штатів Генрі Кіссінджер в інтерв'ю CBS News.

"Тепер, коли Китай увійшов у переговори, я думаю, до кінця року вони досягнуть апогею, – сказав він. – Ми будемо говорити про переговорні процеси і навіть про реальні переговори".

Кіссінджер також прокоментував загрозу спалаху війни між Китаєм та Тайванем, яка може перерости в глобальний конфлікт між Вашингтоном та Пекіном. За його думкою, якщо Китай нападе на Тайвань, США стануть на захист острова, що може перерости в загальну війну між двома країнами.

"Отже, у нас є проблема, яка може перерости в загальну війну між двома високотехнологічними країнами. Це те, що вимагає термінової уваги. Це дуже небезпечний період", – сказав "ветеран" американської зовнішньої політики.

Хто такий Генрі Кіссінджер і як він ставиться до України? Зазначимо, що Генрі Кіссінджер є творцем і ідеологом політики розрядки міжнародної напруженості (детанта) із СРСР. Він брав участь у багатьох переговорах між Штатами та Радянським Союзом.

Його неодноразово критикували за надмірну прихильність до СРСР, а потім – РФ. Зокрема, у 2008 році Кіссінджер виступав проти прийняття України до НАТО і заявляв, що Україна повинна залишитися в сфері, "яку росіяни вважають простором власного самосвідомості".

26 травня 2022 року на економічному форумі в Давосі Кіссінджер порадив Україні віддати свої деякі території Росії, чим викликав хвилю критики на свою адресу, зокрема і від президента Володимира Зеленського.

Однак вже у липні 2022 року він змінив свою думку і заявив, що Україна не повинна відступати свої території. 13 серпня 2022 року Кіссінджер визнав, що помилився, коли не підтримав євроатлантичні прагнення Києва і додав, що до України слід ставитися як до країни НАТО.

Коли закінчиться війна: 
Кіссінджер, як і більшість аналітиків вважає, що росія не матиме ресурсів на ще один рік війни і буде змушена ще активніше закликати до переговорів, та навіть йти на значні уступки, щоб закінчити війну доки економіка не дійшла до критичного стану.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини