Головна / Війна в Україні / Коли закінчиться війна: Кіссінджер озвучив терміни

Коли закінчиться війна: Кіссінджер озвучив терміни

2023/05/09 - 22:53
Коли закінчиться війна: Кіссінджер озвучив терміни

Кіссінджер передбачає перемовини між РФ та Україною ще цього року.

Війна РФ проти України наближається "до переломного моменту", а переговори можуть відбутися вже наприкінці року.

Таку думку висловив колишній держсекретар США (1973-1977), політолог, один з найвпливовіших геостратегів Сполучених Штатів Генрі Кіссінджер в інтерв'ю CBS News.

"Тепер, коли Китай увійшов у переговори, я думаю, до кінця року вони досягнуть апогею, – сказав він. – Ми будемо говорити про переговорні процеси і навіть про реальні переговори".

Кіссінджер також прокоментував загрозу спалаху війни між Китаєм та Тайванем, яка може перерости в глобальний конфлікт між Вашингтоном та Пекіном. За його думкою, якщо Китай нападе на Тайвань, США стануть на захист острова, що може перерости в загальну війну між двома країнами.

"Отже, у нас є проблема, яка може перерости в загальну війну між двома високотехнологічними країнами. Це те, що вимагає термінової уваги. Це дуже небезпечний період", – сказав "ветеран" американської зовнішньої політики.

Хто такий Генрі Кіссінджер і як він ставиться до України? Зазначимо, що Генрі Кіссінджер є творцем і ідеологом політики розрядки міжнародної напруженості (детанта) із СРСР. Він брав участь у багатьох переговорах між Штатами та Радянським Союзом.

Його неодноразово критикували за надмірну прихильність до СРСР, а потім – РФ. Зокрема, у 2008 році Кіссінджер виступав проти прийняття України до НАТО і заявляв, що Україна повинна залишитися в сфері, "яку росіяни вважають простором власного самосвідомості".

26 травня 2022 року на економічному форумі в Давосі Кіссінджер порадив Україні віддати свої деякі території Росії, чим викликав хвилю критики на свою адресу, зокрема і від президента Володимира Зеленського.

Однак вже у липні 2022 року він змінив свою думку і заявив, що Україна не повинна відступати свої території. 13 серпня 2022 року Кіссінджер визнав, що помилився, коли не підтримав євроатлантичні прагнення Києва і додав, що до України слід ставитися як до країни НАТО.

Коли закінчиться війна: 
Кіссінджер, як і більшість аналітиків вважає, що росія не матиме ресурсів на ще один рік війни і буде змушена ще активніше закликати до переговорів, та навіть йти на значні уступки, щоб закінчити війну доки економіка не дійшла до критичного стану.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини