Головна / Військова допомога / Іспанія передасть Україні 20 БТР, польовий госпіталь і 4 відремонтованих Leopard 2

Іспанія передасть Україні 20 БТР, польовий госпіталь і 4 відремонтованих Leopard 2

2023/06/16 - 00:28
Іспанія передасть Україні 20 БТР, польовий госпіталь і 4 відремонтованих Leopard 2

Україна отримає від Іспанії додаткову військову допомогу, що включає 20 бронетранспортерів і польовий госпіталь, а також чотири танка Leopard 2A4, які знаходилися на ремонті.

Про це інформує іспанське міністерство оборони.

Парк бронетехніки Збройних сил України поповниться двадцятьма бронетранспортерами з Іспанії, які незабаром відправляться до Польщі - вони очікуються там 19 червня, розповідає голова Міноборони Іспанії Маргарита Роблес. Цей відправлення доповнить уже отримані Україною 40 бронетранспортерів.

Іспанський оборонний відомство також оголосило про передачу чотирьох танків Leopard 2A4, які перебували на ремонті.

До військової допомоги входить також передача польового госпіталю Role 2 plus. Перед його доставкою до України, військові ЗСУ пройдуть відповідне навчання в Іспанії.

Цей мобільний госпіталь може обслуговувати військову бригаду, забезпечуючи невідкладну хірургічну допомогу та основні стабілізаційні, лабораторні та фармацевтичні послуги в 12 контейнерах.

Країни-союзники України створили танкову коаліцію для того, щоб озброїти військових ЗСУ більш сучасною технікою. Влада низки європейських країн і Канада вирішили передати Україні німецькі Leopard 2, частина з яких уже знаходяться в Україні.

Недавно було анонсовано, що Україна отримає ще 14 бойових танків Leopard 2. Данія та Нідерланди спонсорували покупку цих танків, які будуть доставлені німецькою компанією Rheinmetall.

 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини