Головна / Політика / Іран ніколи не отримає ядерну зброю, - Блінкен

Іран ніколи не отримає ядерну зброю, - Блінкен

2023/06/06 - 00:16
Іран ніколи не отримає ядерну зброю, - Блінкен

Сполучені Штати Америки готові й надалі здійснювати всі можливі кроки, щоб не допустити отримання Іраном ядерної зброї, це загрожує безпеці всього Близькосхідного регіону.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Під час своєї промови на заході американсько-ізраїльського комітету зв'язків з громадськістю (AIPAC) Блінкен заявив, що Тегеран регулярно погрожує стерти ізраїльтян із лиця землі, а зобов’язання США захищати Ізраїль є беззаперечним.

Очільник Держдепу розповів, що Іран експортує агресію по всьому Близькосхідному регіону та надає дрони російській армії, яка використовує їх для вбивства українців, а Тегеран отримує від РФ високотехнологічне озброєння

"У зв’язку з цим Іран не може отримати, і не отримає ядерної зброї, для цього Вашингтон готовий застосовувати шлях дипломатії разом із економічним тиском та стримуванням. Президент Байден розглядає всі варіанти, щоб гарантувати, що Іран не отримає ядерну зброю", - заявив Блінкен.

Також варто додати:

Непрямі переговори між Вашингтоном і Тегераном щодо відновлення ядерної угоди 2015 року, за якою Іран скоротив свою ядерну програму в обмін на зняття санкцій з його економіки, в останні місяці зазнали краху.

Ізраїль та AIPAC були запеклими противниками угоди, з якої Трамп вийшов в односторонньому порядку у 2018 році.

Зусилля з відновлення пакту, відомого як Спільний всеосяжний план дій (СВПД), ще більше ускладнилися придушенням антиурядових протестів в Ірані та звинуваченнями Вашингтона в тому, що Тегеран постачав Росії безпілотники, які Москва використовує проти України.

Іран заперечує, що прагне створити ядерну зброю, а Ізраїль, як вважається, має незадекларований ядерний арсенал. У понеділок Блінкен заявив, що якщо Тегеран відкине шлях дипломатії, "всі варіанти на столі", щоб переконатися, що країна не отримає таку зброю.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини