Головна / Військова допомога / Hensoldt має намір надати шість своїх радарів TRML-4D для ЗСУ

Hensoldt має намір надати шість своїх радарів TRML-4D для ЗСУ

Hensoldt має намір надати шість своїх радарів TRML-4D для ЗСУ

В Німеччині розробляють план щодо виробництва ще шести радіолокаційних комплексів TRML-4D, які мають бути передані на використання Збройним силам України.

Цю інформацію оприлюднила компанія Hensoldt на своїй офіційній веб-сторінці.

Згідно з цими планами, Hensoldt має намір доставити додаткові шість радарних систем TRML-4D для зміцнення протиповітряної оборони нашої країни.

У контексті цього замовлення, вартість якого перевищує 100 мільйонів євро, радари мають бути відправлені в Україну у другій половині року, коли українські оператори пройдуть необхідне навчання.

Hensoldt вже поставляє кілька радіолокаційних станцій TRML-4D для України в рамках контракту, який також включає систему ППО IRIS-T SLM.

"Ми задоволені тим, що можемо підтримати Україну, надавши ще шість радарів TRML-4D, які допоможуть значно підсилити українську систему повітряного спостереження та протиповітряної оборони. Ми гордимося тим, що можемо забезпечити доставку цього життєво важливого обладнання в максимально короткі терміни", - наголосив генеральний директор Hensoldt Томас Мюллер.

Радар TRML-4D працює на основі передової радіолокаційної технології Active Electronics Scanned Array, яка використовує кілька цифрових променів.

Це обладнання здатне своєчасно виявляти різноманітні типи повітряних цілей, таких як літаки, гелікоптери та крилаті ракети. Воно дозволяє оперативно виявляти та супроводжувати близько 1500 цілей на відстані до 250 км.

TRML-4D є високофункціональною радіолокаційною системою, здатною відповідати на сучасні та майбутні загрози в повітряному просторі. Його використання дозволяє Україні забезпечити високу готовність до відповіді на можливі провокації або агресію.

Цей крок Німеччини відображає не тільки підтримку України в її зусиллях посилити національну оборону, але і визнання того, що стабільність і безпека в Україні мають важливе значення для загальноєвропейської безпеки.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини