Головна / Політика / голова МЗС Угорщини їде до Китаю "говорити про Україну"

голова МЗС Угорщини їде до Китаю "говорити про Україну"

голова МЗС Угорщини їде до Китаю "говорити про Україну"

"Європу охопила військова манія," - це слова Петера Сійярто. Міністр закордонних справ Угорщини, після офіційного візиту до Москви, тепер розглядає можливість відвідати Китай. Війна в Україні стане однією з ключових тем обговорення під час цього візиту, згідно з повідомленнями від Report.

"Війна бушує в нашому сусідстві, Європу охопив військовий шок, тому важливість заходів на підтримку миру не можна переоцінити і їх потрібно постійно акцентувати," - заявив Сійярто.

Міністр підкреслив, що Угорщина визнає китайський план мирного врегулювання з двох причин: він дійсно існує і має на меті досягти миру.

Нагадаємо, що американський посол в Угорщині, Девід Прессман, на пресконференції, яку було організовано в день оголошення нових американських санкцій проти Росії через вторгнення в Україну, виразив стурбованість з приводу зростаючої близькості між угорським урядом та Росією.

Петер Сійярто, міністр закордонних справ Угорщини, у свою чергу, відповів, що заяви американського посла Девіда Прессмана про цинізм угорської влади стосовно закликів до припинення вогню в Україні "розпалюють військову пропаганду".

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини