Головна / Політика / Голова МЗС Угорщини: Україна все більш вороже ставиться до нас

Голова МЗС Угорщини: Україна все більш вороже ставиться до нас

2023/05/18 - 00:31
Голова МЗС Угорщини: Україна все більш вороже ставиться до нас

Угорський міністр зовнішньої торгівлі та закордонних справ Петер Сіярто висловлює стурбованість стосовно того, що Україна "проявляє ворожнечу і створює загрози" до його країни, наголошуючи, що до того часу, поки Київ не змінить своє ставлення, Угорщина відмовиться надавати допомогу країні, яка зазнає російської агресії.

Джерело: Index.

Керівник дипломатичного відомства пояснив, що Угорщина не зможе участвувати в рішеннях, пов'язаних з Європейським планом миру і санкціями, доки українці не виключать угорський OTP Bank з переліку міжнародних спонсорів війни.

Під час робочого візиту до Відня Сіярто зазначив, що ставлення України до Угорщини стає все більш ворожим, і через це уряд "не може підтримати ані 11-й пакет санкцій, ані новий грант в 500 мільйонів євро від Європейського плану миру".

"Поки від нас очікують компенсацію економічних втрат, Україна все більше проявляє ворожнечу до Угорщини", - заявив він.

Сіярто уточнив свої претензії, назвавши ворожими кроками припинення роботи угорських шкіл на Закарпатті з 1 вересня, а також включення OTP до українського списку, згідно з яким угорський банк фінансує війну Росії проти України.

Варто нагадати, що до списку спонсорів війни, між іншим, були включені китайські Xiaomi і Great Wall, угорський OTP Bank, австрійський Raiffeisen Bank International, французька мережа Auchan та інші компанії.

Проте, важливо відзначити, що 26 квітня в ООН відбулося голосування за резолюцію, яка осуджує військову агресію Росії проти України. Серед тих, хто підтримав документ, - Китай, Вірменія, Бразилія та Угорщина.

Золтан Ковач, представник уряду Угорщини, в своїй статті заявив, що Євросоюз і НАТО фактично стали учасниками війни в Україні - через постачання зброї. Угорщина підтримала так званий "мирний план" Китаю. 15 травня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто планує провести переговори щодо "мирного плану".

15 травня Угорщина заблокувала виплату восьмого пакета військової допомоги від Європейського фонду миру (EPF) на зброю, яка призначена для української армії.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини