Головна / Новини Світу / Франція планує видворити з країни 39 росіян

Франція планує видворити з країни 39 росіян

2023/10/30 - 20:46
Франція планує видворити з країни 39 росіян

У Франції близько 60 громадян Росії перебувають під наглядом за підозрою у радикальному ісламі. 39 з них мають бути депортовані за погодженням із владою РФ.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен в ефірі BFM TV.

— Ми склали список із 39 громадян Росії, за якими ми особливо стежимо і яких підозрюємо в радикалізації. Минулого тижня ми передали цей список російській владі, – заявив міністр.

Дарманен додав, що у РФ їх “ідентифікували”, тому влада Франції збирається їх видворити, за умови, що Москва видасть консульські перепустки.

Інших громадян Росії, які перебувають під особливим наглядом, “на волі немає”, запевнити міністр. Він сказав, що вони або у в’язницях, або в центрах адміністративного утримання.

Напад у місті Аррас

За словами глави МВС Франції, на цей крок влада вирішила піти після вбивства вчителя у французькому місці Аррас 13 жовтня. Тоді також було поранено ще кількох людей.

За попередньою інформацією. нападником виявився 20-річний чеченець, колишній учень навчального закладу. Він родом з російської республіки Інгушетії, за ним стежив Генеральний директорат внутрішньої безпеки Франції.

За даними очевидців, під час атаки він кричав Аллах Акбар.

Три роки тому, 16 жовтня 2020 року, в Івеліні стався подібний напад. Тоді 18-річний хлопець із Чечні Абдуаллах Анзоров вбив історії середньої школи Самуеля Паті.

22 жовтня у Франції затримали чотирьох підлітків віком 15 та 16 років, троє з яких уродженці Чечні та Інгушетії. Трьох затриманих звинуватили у плануванні нападу на посольство Ізраїлю у Бельгії. Після скоєного вони мали намір втекти на Північний Кавказ.

Джерело: BFM TV

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини