Головна / Економіка / Допомогу при народженні дитини за кордоном тепер можна оформити дистанційно

Допомогу при народженні дитини за кордоном тепер можна оформити дистанційно

2023/04/24 - 01:35
Допомогу при народженні дитини за кордоном тепер можна оформити дистанційно

Батьки, у яких народилася дитина під час тимчасового перебування за межами України, тепер зможуть дистанційно подати документи на призначення допомоги, повідомляє Мінсоцполітики.

Дистанційне оформлення допомоги при народженні дитини за кордоном тепер доступне Батьки, які перебувають за кордоном тимчасово, тепер можуть подати документи на допомогу при народженні дитини без фізичного повернення в Україну

Міністерство соціальної політики повідомляє, що батьки, чиї діти народилися під час тимчасового перебування за межами України, тепер можуть дистанційно подати документи на призначення допомоги. Раніше допомогу можна було оформити лише після повернення в Україну.

Заяву можна подати до органу соціального захисту за зареєстрованим місцем проживання батьків в електронному вигляді, додавши до неї фото чи скан-копію свідоцтва про народження дитини, отриманого за кордоном. Таким чином, українські сім'ї з дітьми зможуть отримати допомогу за кордоном у країні, де вони перебувають під тимчасовим захистом.

Крім того, внесено зміни до механізму виплати субсидій: у разі смерті отримувача пільги, один з членів домогосподарства, з урахуванням якого призначили субсидію, зможе отримати її. Для продовження отримання субсидії потрібно подати заяву до ПФУ, ЦНАПу або уповноваженим посадовим особам місцевих органів влади протягом трьох місяців після смерті отримувача пільги.

Крім цього, житлові субсидії тепер будуть призначені і тим домогосподарствам, де зареєстровані українці, які перебувають або перебували в полоні. Уряд також вирішив питання надання житлових субсидій не за зареєстрованим, а за задекларованим місцем проживання.

Окрім цього, малозабезпечені сім'ї та самотні матері, за яких роботодавці не сплачували єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, тепер також матимуть право на грошову допомогу.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини