Головна / Військова допомога / Брюссель схвалив 1 млрд євро на закупівлю боєприпасів для України

Брюссель схвалив 1 млрд євро на закупівлю боєприпасів для України

2023/05/06 - 00:01
Брюссель схвалив 1 млрд євро на закупівлю боєприпасів для України

Рада ЄС виділяє 1 млрд євро для України

Рада Європейського Союзу погодилася виділити 1 мільярд євро на спільну закупівлю боєприпасів та ракет для України, зазначено на офіційному сайті ЄС.

Європейський фонд миру фінансуватиме закупівлі

Ця сума виділяється у рамках Європейського фонду миру (ЄФМ) для зміцнення спроможностей і стійкості України щодо захисту своєї незалежності, суверенітету, територіальної цілісності та цивільного населення від російської агресії.

Закупляться артилерійські снаряди та ракети

За допомогою цих коштів планується закупити артилерійські снаряди калібру 155 мм та, за потреби, ракети. Ці закупівлі будуть здійснені спільно країнами-членами ЄС в європейській оборонній промисловості.

ЄС підтримує збройні сили України

Верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель висловив підтримку українським Збройним силам. Він зазначив, що Україні потрібно значно більше боєприпасів для захисту народу та території.

Загальна сума військової допомоги ЄС зростає

З урахуванням цього рішення, загальна сума військової допомоги ЄС Україні досягає 5,6 млрд євро. Раніше було прийнято рішення про швидке постачання боєприпасів з наявних запасів, на що виділено 2 млрд євро.

Важливий крок у підтримці України

Схвалення цього рішення є ще одним значним кроком у підтримці України від ЄС. Забезпечення Збройних сил України необхідною кількістю боєприпасів допоможе країні впевнено захищати свій народ та свою територію від зовнішніх загроз.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини