Головна / Війна в Україні / ЗСУ не фіксували застосування російських літаків Су-57 та Су-75

ЗСУ не фіксували застосування російських літаків Су-57 та Су-75

2023/05/02 - 16:27
ЗСУ не фіксували застосування російських літаків Су-57 та Су-75

Ігнат зазначив, що літаки Су-57 та Су-75 є "суперлітаками" шостого покоління, але поки немає підтвердження їх застосування в повітряній агресії проти України.

Застосування літаків Су-57 та Су-75 в повітряній агресії проти України не зафіксовані повітряними силами ЗСУ, - заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат на брифінгу в медіацентрі "Україна-Укрінформ".

Водночас, речник Повітряних сил зазначив, що РФ має достатньо інших літаків та гелікоптерів, які застосовуються на лінії бойового зіткнення. Ці літаки та гелікоптери досить сильно переважають українську за технологіями та кількістю. Ігнат додав, що повітряні сили всіх країн світу зараз не роблять ставку на те, чим Росія вихваляється на авіашоу.

Україна зі свого боку також розробляє та випускає нові моделі літаків, зокрема Ан-178, Ан-132 та МіГ-29MU2. Ці літаки дозволяють збільшити ефективність ведення бойових дій у повітрі та забезпечити безпеку країни. Українські літаки мають високу маневреність та точність в ударах по цілям на землі та в повітрі.

Загалом, забезпечення безпеки в повітряному просторі є важливою складовою національної безпеки країни. Україна продовжує розвивати та вдосконалювати свої повітряні сили, щоб забезпечити захист своїх громад.

Продовжуючи розвиток повітряних сил, Україна зміцнює свої оборонні потужності та забезпечує захист від можливих загроз. У цьому контексті важливим є розвиток військової авіації та придбання нових літаків з високими технічними характеристиками та удосконаленими бойовими можливостями.

Однією з найбільш актуальних проблем в повітряному просторі України є загроза від бойових дронів. У зв'язку з цим, повітряні сили України активно працюють над створенням та впровадженням військової техніки, яка здатна ефективно протидіяти цій загрозі. Зокрема, розроблено та виготовлено український безпілотний літальний апарат "Bayraktar TB2", який вже успішно застосовувався в зоні бойових дій на сході України.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини