Головна / Війна в Україні / Зеленський запропонував Росії "дипломатичний варіант" закінчення війни

Зеленський запропонував Росії "дипломатичний варіант" закінчення війни

Зеленський запропонував Росії "дипломатичний варіант" закінчення війни

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий дипломатичним шляхом закінчити російську війну проти України, але тільки якщо Росія погодиться вивести свої війська з окупованих території України, не очікуючи, поки Україна зробить це силовим шляхом.

Про це президент заявив під час свого інтервʼю латиноамериканським ЗМІ.

Зеленський наголосив, що Росія має вже зараз почати відведення своїх військ, не очікуючи, поки її війська будуть виштовхані Україною з великими людськими втратами.

"Вважаю, що різниця є значною. Здається, що результат буде той самий, але це не так. Ми деокупуємо наші території. Якщо говорити про спосіб, яким це відбувається, то втрати людей або їх зниження є для мене важливим питанням. І це впливає на готовність до подальшого діалогу", - зазначив Зеленський.

Президент підчеркнув, що деокупація українських земель залежить від рішення Кремля.

"Наши партнери це бачать. Навіть ті країни, які були скептично налаштовані, наприклад, Німеччина, канцлер Шольц, вже говорить відверто: "Немає сенсу розмовляти з Росією, поки вона не вийде з українських територій". Я вважаю, що в цьому є логіка. Якщо хочеш розмовляти зі мною і з цивілізованим світом, не має смислу чекати, поки тебе виб'ють силою. І це обов'язково станеться. Ми втрачаємо людей, використовуючи силу і армію. Це не питання часу. Ми не втомлюємось боротися за перемогу. Але якщо ми виштовхнемо їх силою, про що ми зможемо говорити з ними, коли вони залишать нашу територію? Яким буде сенс розмови?" - замислюється Зеленський.

Зеленський також вважає, що Росія змушена буде шукати інших лідерів, які змогли б знайти способи взаємодії з цивілізованим світом, оскільки після вчинків Росії ніхто не хоче вступати в діалог з нею.

"Якщо ми виштовхнемо їх силою, це буде велика різниця", - заявив глава держави.

Зеленський висловив впевненість, що наступне керівництво Російської Федерації буде шукати вихід з ситуації, а російське суспільство вже починає усвідомлювати, що "внутрішній вибух" - лише питання часу.

Президент також назвав "перекручуванням фактів і понять" заяви російського керівництва про те, що якщо Росія програє в цій війні, її більше не буде.

"Якщо ми будемо боротися до кінця і виштовхнемо їх силою, вони точно не будуть існувати в такому вигляді, як зараз. Вони зазнають внутрішній вибух, втративши державу, повагу, місце за дипломатичним столом і армію. Вони втратять все. В них відбудуться внутрішні революції, і не одна, тому що вони - велика територія з різними народами. Буде багато всього", - сказав Зеленський.

Президент додав, що для нинішнього керівництва Росії вже немає простого виходу з ситуації, бо "вони вбивці".

 

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини