Головна / Військова допомога / Зеленський вдруге за два тижні зідзвонився з Макроном

Зеленський вдруге за два тижні зідзвонився з Макроном

2023/04/30 - 17:04
Зеленський вдруге за два тижні зідзвонився з Макроном

Президент України Володимир Зеленський відновив телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, щоб обговорити ситуацію на фронті та отримання додаткової оборонної допомоги.

Згідно з повідомленням Офісу президента, Зеленський проінформував Макрона про деталі ситуації на фронті та відзначив першочергові потреби українських сил оборони. Він також висловив подяку Франції за надану допомогу та обговорив можливі додаткові рішення, що посилять оборонний потенціал України.

Зеленський зазначив важливість швидкості та конкретності реагування на потреби українських сил оборони та підкреслив значення надання Францією потужного бронетанкового пакету. Крім того, лідери обговорили підготовку до саміту НАТО в Вільнюсі, на якому мають бути ухвалені сильні та конкретні рішення щодо гарантій безпеки для України та започатковано процедуру запрошення країни до НАТО.

Це вже друга телефонна розмова між Зеленським та Макроном протягом останніх двох тижнів. Раніше, 15 квітня, вони також обговорювали ситуацію на фронті та візит Макрона до Китаю.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини