Головна / Зеленський назвав абсурдом головування Росії в Раді Безпеки ООН

Зеленський назвав абсурдом головування Росії в Раді Безпеки ООН

2023/04/02 - 02:17
Зеленський назвав абсурдом головування Росії в Раді Безпеки ООН

З 1 квітня Російська Федерація на один місяць, згідно з прийнятою ротацією, посіла місце голови Ради Безпеки ООН

У суботу президент України Володимир Зеленський заявив про абсурдність ухвалення Росією ротаційного головування у Раді Безпеки ООН, додавши, що це свідчить про «повне банкрутство» організації.

«На жаль, ми маємо і новину очевидно абсурдну та деструктивну. Сьогодні країна-терорист почала головувати у Раді Безпеки ООН. Учора російська армія вбила ще одну українську дитину - п'ятимісячного хлопчика», - сказав Зеленський у вечірньому відеозверненні. «І при цьому Росія головує в Раді безпеки ООН», - додав він.

Кремль заявив у п'ятницю, що планує «використовувати усі свої права» у цій ролі голови.

Сполучені Штати у четвер закликали Росію «поводитися професійно» при виконанні цієї ролі, заявивши, що немає жодних можливостей заблокувати роботу Москви на цій посаді.

Зеленський сказав, що настав час для загального перегляду глобальних інституцій, включаючи Раду Безпеки. «Реформа, яка явно назріла – щоб держава-терорист та будь-яка інша держава, яка хоче бути терористом, не могла зруйнувати світ» – зазначив він.

«Це не просто сором. Це ще один символічний удар системі міжнародних відносин, що ґрунтується на правилах», - у свою чергу написав англійською мовою у Twitter керівник апарату президента України Андрій Єрмак.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини