Головна / Війна в Україні / Відмови російських військових від бойових дій на сході України

Відмови російських військових від бойових дій на сході України

2023/04/29 - 20:45
Відмови російських військових від бойових дій на сході України

Великі втрати серед особового складу спричинюють відмови від бойових дій

В районі Мар'їнки стали частішими випадки, коли окупанти відмовляються брати участь у бойових діях. За даними Генерального штабу ЗСУ, основними причинами такої поведінки є значні втрати в живій силі, проблеми із забезпеченням боєприпасами та примус до штурмових дій без артилерійської підтримки.

Погане забезпечення боєприпасами та примус до штурмових дій без підтримки

Згідно зі зведеннями Генерального штабу ЗСУ, проблеми із забезпеченням боєприпасами та відсутність артилерійської підтримки також сприяють відмовам російських військових від бойових дій. Окрім цього, військовослужбовці ЗС РФ стикаються з примусом до штурмових дій без підтримки важкої техніки.

Посилення поліцейського та контррозвідувального режиму в Керченському півострові

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що російська сторона посилила поліцейський та контррозвідувальний режим на тимчасово окупованій території Керченського півострова АР Крим. Зокрема, з 26 квітня росіяни збільшили кількість патрулів та пости поліції співробітниками ФСБ РФ на дорогах місцевого значення, які вибірково перевіряють мобільні телефони та паспорти мирних жителів.

Продовження позиційних боїв в районі Мар'їнки та Авдіївки

Спікер Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашковський повідомив, що в районі Мар'їнки та Авдіївки продовжуються позиційні бої. Противник зазнає великих втрат, щодня втрачаючи до двох рот особового складу, проте не втрачає надії на успіх.

Знищення бази 163-го гвардійського полку ЗС РФ у Мар'їнці

У березні ракетами реактивної установки залпового вогню HIMARS була знищена база 163-го гвардійського полку ЗС РФ у Мар'їнці. В результаті вогневої поразки були знищені два броньовики "Тигр" та чотири паливозаправники.

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини