Головна / Вибух російського пропагандиста Татарського в Петербурзі: загинув один, ще шість поранені, бомба в статуетці

Вибух російського пропагандиста Татарського в Петербурзі: загинув один, ще шість поранені, бомба в статуетці

2023/04/02 - 23:19
Вибух російського пропагандиста Татарського в Петербурзі: загинув один, ще шість поранені, бомба в статуетці

2 квітня в Санкт-Петербурзі стався вибух у кафе Стріт-барі, де відбувався творчий вечір російського пропагандиста Владлена Татарського.

За попередніми даними, принаймні одна людина загинула(Владлен Татарський), ще принаймні шість отримали поранення.

Згідно з телеграм-каналом Mash, дівчина принесла бомбу на зустріч з військовим кореспондентом і приховала її в статуетці, яку подарувала Татарському.

Кафе, де стався вибух, належить засновнику ЧВК Вагнера Євгенію Пригожину, і мало бути місцем зібрання дискусійного клубу Кібер Z фронт.

Хто такий Владлен Татарський?

Владлен Татарський, справжнє ім'я Максим Фомін, - російський пропагандист і "воєнний кореспондент", який здобув популярність своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Він народився в Макіївці Донецької області.

Татарський виправдовував напад Росії на Україну і заявляв, що Росія "переможе всіх, вб'є всіх, кого треба, і пограбує всіх". Під час відключення електропостачання по всій Україні він закликав "продовжувати обстріли", бо "більше будуть вмирати на операційних столах".

З 2011 року він перебував у в'язниці в Горлівці за грабіж, але після російської агресії в 2014 році втік і почав боротися на боці російських бойовиків проти України.

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини