Головна / Війна в Україні / Усе попереду. Справжнього контрнаступу ЗСУ ми ще не побачили – президент Чехії

Усе попереду. Справжнього контрнаступу ЗСУ ми ще не побачили – президент Чехії

2023/06/15 - 11:53
Усе попереду. Справжнього контрнаступу ЗСУ ми ще не побачили – президент Чехії

Насправді повномасштабного контрунаступу Збройних Сил України ми досі не спостерігали, відбуваються лише формуючі операції.

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода повідомив президент Чехії Петр Павел.

– Ми спостерігали за початком, який був, скажімо так, стриманим. Я вважаю, що повноцінного контрунаступу ми ще не бачили. Все ще впереду. З урахуванням мого військового досвіду, я би назвав це формуючими операціями, – він зазначив.

Президент Чехії поділився думкою, що все, до чого не зможуть досягти українські військові цього року, прийдеться відкласти принаймні до весни наступного року "з усіма випливаючими складнощами".

Він відмітив, що підготовка до контрунаступу тривала кілька місяців, "і це цілком нормально", оскільки для підготовки великих військових сил, їх забезпечення технікою, навчання, здобуття достатніх ресурсів усіх видів, потрібно багато часу. Це також вимагає великих зусиль всіх залучених людей.

– Отже, навіть якщо ми оцінюємо контрунаступ з цієї технічної точки зору, то підготовка до нового наступу знову займе значний час, – наголосив Петр Павел.

Він також додав, що країни бачать "вікно можливостей цього року" і це означає, що "потребується щонайменше три-чотири місяці, перш ніж почнеться будь-яка інша активність".

Читайте також:

Щоб залишити коментар, будь ласка, авторизуйтесь.

Популярні новини
Останні новини
Подивитись всі новини